Haberler

Gazi Osman Paşa'nın 113. Ölüm Yıl Dönümü

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, bu sene ilk defe Gazi Osman Paşa'nın anma programını genişleterek İstanbul'da kabri başında yapacaklarını söyledi.

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, bu sene ilk defe Gazi Osman Paşa'nın anma programını genişleterek İstanbul'da kabri başında yapacaklarını söyledi.

Plevne Kahramanı Gazi Osman Paşa 113. ölüm yıl dönümünde İstanbul'da ve Tokat'ta anılacak. Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Vali Taşkesen, bu sene ilk defe Gazi Osman Paşa'nın anma programını genişleterek İstanbul'da kabri başında yapacaklarını söyledi. Anma programına Tokat'tan öğrenci ve öğretmenlerin yanı sıra basın mensuplarının da katıldığı bir program dahilinde gerçekleştireceklerini ifade eden Vali Taşkesen, "İstanbul'daki Tokatlılarda bu programa iştirak edecek. Dünyaca ünlü, hemşehri olmaktan gurur duyduğumuz büyük insanı hem insanlık hem komutan olarak tarihte var olmuş, tarihte önemli bir yere sahip olan Gazi Osman Paşa'yı anacağız" dedi.

Vali Taşkesen, Gazi Osman Paşa'yı öğrencilere daha iyi tanıtmak için 3 bin çizgi roman şeklinde kitap bastırdıklarını ifade ederek, "Plevne lisesine gittiğimde öğrencilerin Gazi Osman Paşa'yı ve Plevne savunması yeterince bilmediklerine şahit oldum. Onun içinde bu programı ve aynı zamanda onların kolay okumaları için çizgi roman şeklinde kitap yaptırdık. Çünkü gençlerimiz kısa mesajlar ve internet haberleri ile büyüyorlar. Onun için bu çizgi roman bütün sınıflara hitap etsin diye bu şekilde bastırdık" diye konuştu. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Taşkesen İstanbul Tokat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title