Haberler

Feshane Kapılarını Trabzonlulara Açtı

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun İstanbul Feshane’deki Trabzon Tanıtım Günleri etkinliğinde yaptığı sunum Ankara’dan sonra İstanbul’da da büyük beğeni topladı.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun İstanbul Feshane'deki Trabzon Tanıtım Günleri etkinliğinde yaptığı sunum Ankara'dan sonra İstanbul'da da büyük beğeni topladı.

Trabzon Belediyesi hizmetlerinin anlatıldığı 10 dakikalık sunumu seyreden ziyaretçiler bir taraftan Trabzon'daki değişimin şaşkınlığı yaşarken diğer taraftan Trabzon görüntüleri ile memleket hasretini giderdiler.

İstanbul'da faaliyet gösteren Trabzon Dernekler Federasyonu tarafından Trabzon'un kurtuluşunun 96. Yıl dönümü kutlamaları kapsamında organize edilen Trabzon tanıtım günlerinin resmi açılış töreni yapıldı. İstanbul Eyüp'te bulunan Feshane Fuar ve Kongre Merkezi'nde yapılan açılış törenine İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Trabzon Dernekler Federasyonu Başkanı Mustafa Demir ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Trabzon'un kültürünü tüm Türkiye'ye ve tüm dünyaya duyurmak için etkinliği düzenlediklerini söyleyen Federasyon Başkanı Mustafa Demir, "Tüm İstanbulluları etkinliğimize katılmaya davet ediyoruz. Bizim ortak paydamız Trabzon'dur. Trabzonlu kanaat önderleri ile bir araya gelerek Trabzon'un sorunları ve yapılması gerekenleri konuşuyoruz. Bizim tek amacımız güzel şehrimize hizmet etmektir" dedi.

Açılışta yaptığı konuşmada etkinlikte emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Gümrükçüoğlu, "Trabzon halkının sevgilerini, saygılarını ve muhabbetlerini buradaki kardeşlerimize iletiyorum. Bu güzel etkinliği düzenleyen Trabzon Dernekler Federasyonu'na ve tüm paydaşlarını kutluyorum. Emeklerinin devamını rica ediyorum. Genel karakteri insan sevgisi ve uygarlık olan tarihi topraklardan, kadim şehrimizden hepinize sevgilerimiz saygılarımızı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından Başkan Gümrükçüoğlu ziyaretçilere Trabzon'u marka şehri yapan projelerden oluşan 10 dakikalık bir video sunumu izletti.

Trabzon'un nüfusunun nüfusundan çok ileri olduğunu söyleyen Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, " Trabzon yetiştirdiği siyaset, bilim, sanat ve iş adamları ile hem ülkenin hem de dünyanın gelişmesine, kalkınmasında önemli rol oynayan bir şehrimizdir. Trabzon'un bir özelliği de tüm zenginliklerini gittiği yerlere taşımasıdır. Eğitim, kültür, spor ve sanat şehri Trabzon'un bir birinden güzel zenginliklerini yerinde yaşamak için herkesi Trabzon'a bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Medeniyet şehri İstanbul'dan gurur şehrimiz Trabzon'a sevgi ve muhabbetlerimizi sunuyorum diyen İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise, " Yüreğimizde her zaman hırçın Karadeniz'i ile güzel şehri Trabzon'un sevdası var. Sisli yaylaları ile yeşili ile mavisi ile eşsiz lezzetleri ile ve tabi Trabzonspor'u ile gurur duyduğumuz müstesna bir şehirdir" diye konuştu.

Resmi açılışın ardından Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ve Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu etkinliğe katılan stantları ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundular. Başkan Gümrükçüoğlu ziyaret ettiği stant sahiplerine beraberindeki getirdiği hediyelerden verdi. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Abdil Celil Öz İstanbul Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title