Haberler

Fatsa'da Mesleki Eğitim Masaya Yatırıldı

Ordu’nun Fatsa ilçesinde mesleki eğitimin tanıtılması ve öğrencilerin mesleklere yönlendirilmesi konulu toplantı düzenlendi.

Ordu'nun Fatsa ilçesinde mesleki eğitimin tanıtılması ve öğrencilerin mesleklere yönlendirilmesi konulu toplantı düzenlendi.

Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını yapan Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygin Atinkaya, "Mesleki eğitimde yıllardır konuşulan 'Meslek lisesi memleket meselesi' sloganıyla bakanlığımız yola çıktı. Bu konu belli bir aşamaya geldi. 2016-2017 eğitim öğretim yılından itibaren ise bakanlığımız tüm birimiyle bu konuda çalışma yapmamızı sahada istiyor. Sektörle, okulların buluşması gerçekten bizim için son derece önemlidir. Bu ülke bizim, bu çocuklar bizim çocuklarımızdır. Ülkemizin 18 milyon genç nüfusu var. Bunlardan yüzde 15'i ile 20'si arasında gencimiz üniversite eğitimi görmektedir. Geri kalan öğrenciler ise meslek liselerinde ki öğrencilerimizden mezun olan kişilerdir. Bu çocuklarımızın küresel ölçekte rekabet edebilmesi sosyal adalet içerisinde ekonomik anlamda kalkınması için önem arz ediyor. Fatsa ilçemiz iş bulma konusunda çok şanslı bir ilçedir. Fatsa Organize Sanayi Bölgesi ile Küçük Ölçekli Sanayi Sitesi ile bölgede adından söz ettiriyor. Bu konuda lokomotif bir konumdadır. Gençlerimizin de bu konuyu iyi değerlendirmesi gerekiyor" dedi.

"Doğru bir şekilde yetiştirilmiş, eğitimine almış her insan iş bulma konusunda sıkıntı yaşamıyor"

Toplantıda ikinci konuşmayı Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş gerçekleştirdi. Karataş, "Sektörlerde önemli olan elemanlardır. Kalifiyeli elemanları bulunmadığı takdirde o sektörde ilerleme olamaz. Şu an Organize Sanayi Bölgemizde faaliyetini gerçekleştiren firmalarda 3 bin 700'e yakın kişi çalışıyor. Bu rakamın sadece 700 kişisi Fatsa'da yaşayan kişilerdir. Firmalarımızda ciddi anlamda kalifiyeli eleman sıkıntısı ve gücü yaşanmaktadır. Doğru bir şekilde yetiştirilmiş, eğitimine almış her insan iş bulma konusunda sıkıntı yaşamıyor" diye konuştu.

"Çırak olarak bilenen eleman sıkıntısını en çok esnaflarımız yaşıyor"

Toplantı son konuşmayı ise Fatsa Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ayhan Baş yaptı. Başkan Baş, "Yıllardır iyi mücadeleler vererek ilçemizde sanayi anlamında çok iyi gelişmeler yaşandı. Organize Sanayi Bölgemiz ve küçük ölçekli sanayilerimiz burada en iyi şekilde faaliyetlerini gerçekleştiriliyorlar. Sanayi de yetiştirdiğimiz ustalar artık zamanı geldiğinde işyeri açıyor ve esnaf olarak vatandaşına devletine vergi vererek hizmet ediyor. Çırak olarak bilenen eleman sıkıntısını en çok esnaflarımız yaşıyor. Eğitimin zorunlu olarak 8 yıla çıkması neticesinde gençlerimiz artık iş beğenmiyor ve bizlerde ister istemez sıkıntılar içerisinde kalıyoruz. Bazı okullarımızda ilçemizdeki motor ve elektrik bölümü yok. Onunla ilgili yetkili birimlerle görüşerek bu bölümlerin açılmasını talep ettik. Bu bölümler açılışında staj olarak da olsa ustalarımızın yanına gelen öğrencilerimiz bu meslekleri daha iyi şekilde öğrenecekler. Fatsa ilçemiz gerçekten sanayi alanında gün geçtikçe gelişiyor ve bu gelişmeleri en iyi şekelde değerlendiren burada ki yaşayan bizler olmalıyız" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler toplantıya katılan konuşmacılara sorular sordular ve merak ettikleri korular hakkında bilgiler aldılar.

Gerçekleşen toplantıda Fatsa İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Beytullah Geçtan, Fatsa Giyim Odaları Başkanı Cemal Paşalıoğlu, Fatsa Gıda Odaları Başkan Yardımcısı Cemal Taş, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler hazır bulundu. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Karataş Fatsa Ordu Yerel Haberler

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title