Haberler

Evrenseki'de 18 Mart Çanakkale Programı

Antalya’nın Manavgat ilçesi Evrenseki Belediyesi tarafından Manavgat Şehitler Ormanı’nda 18 Mart Çanakkale Zaferi kutlama programı düzenlendi.

Antalya'nın Manavgat ilçesi Evrenseki Belediyesi tarafından Manavgat Şehitler Ormanı'nda 18 Mart Çanakkale Zaferi kutlama programı düzenlendi.

Programa Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda ilk konuşmayı Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Manavgat Şube Başkanı Zeynegül Algül Çağlayangil yaptı. Kendisinin de bir Çanakkale Gazisi torunu olduğunu söyleyen Çağlayangil, geçmişte Anadolu'nun olduğu gibi bugün de Kırım'da Türklerin zulüm gördüğünü kaydetti.

Türk Kültürü Araştırmacısı ve Manavgat Şehitler Ormanı Kurucusu Hüseyin Kök ise yaptığı konuşmada Çanakkale Zaferi'nin binlerce şehit verilerek kazanıldığını dile getirdi. Kök, önümüzdeki ay iManavgat Şehitler Ormanı'na Şehitler Kütüphanesi kuracaklarını söyledi..

Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut ise yaptığı konuşmada, Çanakkale savaşında 250 bin şehit verildiğini belirterek, Manavgat Şehitler Ormanı'nı kurarken, resmi kayıtlarda yer alan Manavgat'lı şehitler için birer fidan dikildiğini söyledi. Başkan Barut, "Biz burasını kurduktan sonra 20 - 25 kişi geldi. 'Benim de dedem ya da akrabam şehit oldu' dediler. Ancak resmi kayıtlarda olmadığı için bir şey yapamadık" diye konuştu. Başkan Barut, bundan sonra Türkiye'de ve Manavgat'ta kimsenin şehit olmamasını dileyerek; "Biz hiçbir Manavgatlı için fidan dikmek istemiyoruz" dedi. Başkan Barut, Çanakkale savaşında kahramanca mücadele eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitleri ve gazileri rahmet ve minnetle andığını kaydetti.

Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu da, Çanakkale Zaferi'yle birlikte o zamanki başkent olan İstanbul'un ve Anadolu'nun düşman işgaline uğramasının önüne geçildiğini söyledi. Kaymakam Bulgurlu, Çanakkale savaşındaki mücadeleyle, düşmana Türk Milleti'nin asla esaret zinciri altına alınmayacak ruhunun gösterildiğini belirtti.

Program, şehit ve gaziler için okunan Kur'an-ı Kerim'le sona erdi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Zaferi Evrenseki Manavgat Antalya Yerel Haberler

title