Haberler

Erzurum Kent Konseyi Başkanı Engelliler Haftası'nda Duyarlılık Çağrısı Yaptı

Güncelleme:

Erzurum Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer, Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Tanfer, engellilik konusundaki duyarlılığın artırılması gerektiğini vurgulayarak, engelli bireylerin yaşam kalitesini artırmak için toplum olarak sorumluluk alınması gerektiğini belirtti.

Erzurum Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Tanfer, "Engellilik konusundaki duyarlılığımızı artırmak, hepimizin ortak sorumluluğudur ve bu sorumluluğu birlikte yerine getirmeliyiz." diyerek şu ifadelere yer verdi, "Engellilik sadece bireylerin değil, tüm toplumun ortak meselesidir. Erişilebilirlik, eğitim, istihdam ve toplumsal katılım gibi alanlarda devletimizce yapılan iyileştirmeler, engelli bireylerin yaşam kalitesini artırırken toplumumuzu daha kapsayıcı hale getirmektedir. Unutmayalım ki, engellilik sadece bireylerin değil, tüm toplumun ortak meselesidir. Engellilik konusundaki duyarlılığımızı artırmak, hepimizin sorumluluğudur ve bu sorumluluğu birlikte yerine getirmeliyiz. Merhameti menşei kabul eden bir medeniyetin evlatları olarak engelli vatandaşlarımızın fiziksel ve ruhsal açıdan kendilerini güven ve huzur içinde hissettikleri bir toplumda beraberce yaşamamıza destek olmak hepimizin toplumsal sorumluluklarından biridir. Bu toplumsal sorumluluğumuzu yerine getirirken engelli vatandaşlarımızın temel hayati ihtiyaçlarını kolayca karşılayabilmeleri için empati kurarak onlara destek olmalıyız. Ülkemizde engelli bireylere ve ailelerine yönelik farkındalığın her geçen gün artmasıyla, yaşadıkları sorunlar daha fazla görünür hale gelerek, toplumsal hayata tam katılımlarını sağlayacak "engelli dostu" çözüm arayışlarını hızlandırmıştır."

"Onlara eşit fırsatlar vermemiz gerekir"

Devletin, engellilerin yaşam kalitesini yükseltmek, hayatlarını başkalarına muhtaç olmadan sürdürebilmelerini sağlamak amacıyla, mevzuat düzenlemeleri, eğitim imkanları ve istihdam imkanları sağlayarak, kendilerini toplumun bir parçası olarak benimsemelerine yardımcı olduğunu hatırlatan Tanfer, "Bu çalışmalar sonucunda, engelli vatandaşlarımızın spordan sanata, eğitimden çalışma hayatına varan pek çok alanda takdire şayan başarılara imza attıklarını görmekteyiz. Engelli vatandaşlarımız herkesle aynı hak ve özgürlüklere sahiptir. Gerekli fırsat ve imkan sağlandığında, engelliler beceri ve yeteneklerini yaşamın her alanında gösterebilmektedir. Devletimiz, engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin ekonomik ve sosyal alanlarda ihtiyaç duydukları hukuki düzenlemelerin hayata geçirilmesi ve uygulanmasında sosyal devlet olma sorumluluğunun yerine getirilmesinde önemli ilerlemeler kat etmiştir. Bu konuda toplumun bütün kesimlerine düşen görev, engelli insanlarımızın eşit vatandaşlar olarak kamu hayatının her alanında yer alarak, zihinlerdeki engelleri ortadan kaldırıp dünyayı daha yaşanabilir bir hale getirmektir. Eğitim ve fırsat verildiğinde hayatın her alanında etkili ve üretken olmayı bilen engelli vatandaşlarımızın elde ettiği başarılar, hepimizi gururlandırmaktadır. Erzurum Kent Konseyi olarak 10-16 Mayıs Engelliler Haftası'nın engelliler ve karşılaştıkları sorunların çözümüne yönelik hassasiyetin artmasına vesile olmasını temenni ediyor, Engelliler Haftası'nda, tüm engelli vatandaşlarımıza ve her zaman yanlarında olan fedakar ailelerine sevgi, saygılarımızı sunuyor; yaşamlarını kolaylaştırmak için elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğimizi belirtmek istiyorum." Dedi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Engelliler Haftası Kent Konseyi Erzurum Yerel Güncel Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bakmadan Geçme

Trafik kazası tespit tutanağı nasıl doldurulur? Kaza raporu E-devlet sorgula! Kaza Tespit Tutanağı nedir, nasıl yazılır? Resmi Gazete bugün (23 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 23 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title