Haberler

Engelliler Tekerlekli Sandalyelerine Kavuştu

Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ortadoğu Tüm Engelliler Derneği tarafından ortaklaşa yürütülen ‘Avrupa’da Engelli olmak’ projesi kapsamında engelli vatandaşlara 44 adet tekerlekli sandalye dağıtıldı.

Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ortadoğu Tüm Engelliler Derneği tarafından ortaklaşa yürütülen 'Avrupa'da Engelli olmak' projesi kapsamında engelli vatandaşlara 44 adet tekerlekli sandalye dağıtıldı.

Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü'nde düzenlenen törene Vali Yardımcısı Mehmet Demir, Çınar Kaymakamı İsmail Şanlı, Milli Eğitim Müdür Vekili Adnan Hurata, Ortadoğu Engelliler Derneği Başkanı Mehmet Polat, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı. Törende açılış konuşması yapan Ortadoğu Derneği Başkanı Mehmet Polat, engelli derneğinin ihtiyaç sahipleri ve hayırseverler arasında bir köprü oluşturduğunu söyledi. Polat, "Ramazan ayında ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için derneğimiz çabasını esirgemeyecek kültürel ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasına dair etkinliklerimiz devam edecektir. Hayırseverlerimizin derneğimize katkılarını bekliyoruz ve herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

Diyarbakır Vali Yardımcısı Mehmet Demir ise, Ortadoğu Engelliler Derneği'nin kurulduğundan itibaren kente yaptığı faaliyetler ve yapacağı etkinliklerle ciddi katkı sağlayacağını gösterdiğini söyledi. Vali Yardımcısı Demir, "Bugün yapılan etkinlikte 44 engelli vatandaşımız tekerlekli sandalyesine kavuştu. Bu sandalyelerin kaynağı Almanya, son olarak 48 engelli vatandaşımız yurt dışına götürülmüştü. Eğitim ve kurum müdürlerimizin organizasyonu ile gezi yaptık. Avrupa'daki batılı kurumları incelemek üzere yaptığımız incelemeler ve raporlar 44 tane tekerlekli sandalyeyi ilimize kazandırmış oldu. Tekerlekli sandalyelerin sahiplerine şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Vatandaşlarımız gidip yurt dışını gördüler. Gittiğimiz ülkede belediye ve kamu kurumları engelli vatandaşlarımızın hizmetlerinin karşılaması için ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde çalışmalar tasarlamış. Otobüsleri ve kaldırımları engellilerin hayatını kolaylaştırılması için yapmışlar. İlimizde bu bilincin gelişmesi lazım, bu tarz projelerin ve programların ülkemiz ve ilimizde kamu kurumlarımızdan, belediyelerimize teşkil etmesi lazım kaldırımların, otobüslerin ve belediyecilik hizmetlerinin engelli vatandaşlarımız düşünülerek programlanmasını özellikle buradan rica ediyorum. 10 milyona yakın engellimiz var ülkemizde. Bugün bakıldığında çok ciddi manada sıkıntılar yaşıyorlar, onun için yaptığımız programlarda bu insanlarımızı göz önünde bulundurmalıyız" dedi.

Diyarbakır Vali Yardımcısı Mehmet Demir, Çınar Kaymakamı İsmail Şanlı, Milli Eğitim Müdür Vekili Adnan Hurata, Ortadoğu Engelliler Derneği Başkanı Mehmet Polat ve engelli bir vatandaş tekerlekli sandalyeye oturarak bu şekilde hayatı onlar için kolaylaştıralım diyerek hatıra fotoğrafı çektirdi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Mehmet Polat Diyarbakır Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title