Haberler

Edremit'te Karne Heyecanı

Balıkesir'in Edremit İlçesinde İlköğretim ve Lise Öğrencileri Karnelerini Aldı.

Balıkesir'in Edremit ilçesinde ilköğretim ve lise öğrencileri karnelerini aldı.

İlköğretim ve lise dengi okullarda, 2007-2008 eğitim öğretim yılının son günü karne heyecanı yaşandı. Kaymakam Şefik Aydın, Belediye Başkanı Yunus Bozbey ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan bazı okulları ziyaret ederek öğrencilere karne dağıttı. Karagözoğlu İlköğretim Okulu'ndaki ilköğretim öğrencilerine karnelerini veren protokol mensupları, okul yıllarını hatırlayarak duygulu anlar yaşadı. Minik çocuklarla yakından ilgilenen Kaymakam Aydın, "Ben çocukları çok seviyorum. Onların dünyası çok farklıdır. Benimde çocuklarım var, fakat her çocuk başka güzellikte oluyor. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın dersleri ortalama olarak iyi durumda. Hepsinin gözlerinden öper, hayatlarında başarılar dilerim" dedi.

Ardından Edremit Lisesi'ne giderek lise öğrencilerine karnelerini veren protokol mensupları, genç öğrencileri tebrik ederek heyecanla bekledikleri karnelerini dağıttı.

Karnelerinde zayıf not bulunan öğrencilere çağrıda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan, "Karnelerinde zayıfları bulunan öğrencilerin bunalıma girip kendilerine yada başkalarına zarar vermesini istemeyiz. Tam aksine bu gibi öğrencilerimizin daha da çalışarak, eğer bütünleme sınavlarına kalmışsa, daha da hırslanıp notlarını yükseltmesi ve borçlu durumda sınıfı geçmişse de ikinci yıl öncelikli olarak bu derslerini kurtarması kendi menfaatine olacaktır. Bu gibi durumlarda velilerimize de büyük görevler düşmektedir. Çocukların düzen ve disiplinini sağlamak zorunda olan velilerimiz; Çocuklarınızın karnelerinde zayıf dersler bulunabilir. Bu durum çocuğunuzun okula devam edemeyeceğini göstermez. Onlara, onların seviyesine inerek yaklaşın ve öncelikle sıkıntılarını dinleyerek yardımcı olmaya başlayın. Kesinlikle şiddet yöntemlerini kullanmayın. Bu durum kötü sonuçlar doğurmakla birlikte çocuğunuzun öğrenim isteğini de azaltır. Okullara bizzat kendiniz giderek çocuklarınızın durumlarını kontrol edin. Başarılı öğrencilerimize teşekkür ediyoruz" dedi.

(SŞ-MŞ) 13.06.2008 15:16 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title