Haberler

Doktorların "Nükleere Hayır" Yürüyüşü 2. Gününde

Mersin Tabip Odası tarafından organize edilen nükleer karşıtı yürüyüş 2. gününde de devam etti.

Mersin Tabip Odası tarafından organize edilen nükleer karşıtı yürüyüş 2. gününde de devam etti.

3 günde nükleer santralin yapılacağı Akkuyu'ya kadar yürüyecek olan doktorların bu eylemi Erdemli'de vatandaşlar tarafından ilgi gördü. Hükümet konağı önünde toplanan kalabalık burada bir basın açıklaması yaparak belirlenen güzergahta yürüyüşe devam etti.

Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Galip Kırıcı yaptığı açıklamada, "37 yıldır yanı başımızda Akkuyu'da nükleer santral yapılması için çaba sarf ediliyor. Biz hekimler de 37 yıldır yapılmasın diye çaba sarf ediyoruz. Neden? Çünkü sağlığa olan olumsuz etkilerini biz biliyoruz. Bilimsel olarak artık bunun inanılmayacak bir yönü yok. Dünya Sağlık Örgütü ve Dünya Kanser Araştırma Enstitüsü bunun kansere neden olduğunu verilerle net olarak gösteriyor. Nükleer santral çevresindeki çocuklarda kan hastalıklarında bariz bir artış oluyor. Yine doğumsal genetik bozukluklar, çocuklarda davranışsal bozukluklar, yetişkinlerde akciğer kanseri, erişkin insanların ömürlerinde kısalma bilimsel olarak ispatlanmış gerçeklerdir. İşte bu gerçekleri biz Mersin Tabipler Odası olarak sizlerle bir kez daha paylaşıyoruz. Bunun önemsenmeyecek bir yanı yoktur. Artık bu kaçınılmazdır. Biz hekimler bunun için mücadele etmiyoruz. Biz bu topraklarda yüzlerce yıl, binlerce yıl yaşayacak olan gelecek nesillerimiz için mücadele ediyoruz. onlarıns ağlığını korumak için mücadele ediyoruz. biz hekimler diyoruz ki, yarın bir gün buraya nükleer santral yapıldıktan sonra keşke dememek için bu gün el ele kol kola girip bu mücadeleyi yapılmayacağı yönünde karar kılınıncaya kadar sürdürelim diyoruz" dedi.

Konuşmanın ardından kalabalık, D-400 karayolu üzerinden sloganlar eşliğinde yürüyüşüne devam etti. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erdemli Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title