Haberler

Denizli: Engellilerin Sorunları Masaya Yatırıldı

Denizli Belediyesi'nin Girişimleriyle Düzenlenen Toplantıda, Engellilerin Sorunları Masaya Yatırıldı.

Denizli Belediyesi'nin girişimleriyle düzenlenen toplantıda, engellilerin sorunları masaya yatırıldı.

Denizli Belediyesi Encümen Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, Denizli Belediye Başkan Yardımcıları Osman Zolan ve Mahmut Oğuz, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Altın ile aralarında Sokaktan Çocuğa Umut Derneği Başkanı Umut Uslucan, Altı Nokta Körler Derneği Başkanı, Azmi Ermiş ve İşitme Engelliler Derneği Başkanı İbrahim Çelebioğlu'nun da aralarında bulunduğu 18 dernek başkanı katıldı. Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Zolan, engellilere yapılacak her hizmetin ulvi bir amacı bulunduğunu belirtti. Bu amaca ulaşmak için hiçbir dernek başkanının duygularını karıştırmaması ve önyargılarından arınması gerektiğini ifade eden Zolan, ''Gerekirse fedakarlık yapmamız lazım. Az olsun benim olsundan ziyade çok olsun içinde bende olayım felsefesiyle hareket etmeliyiz. Amaç, engellilerimizi hayata bağlayabilir miyiz? Yaşamlarını kolaylaştırabilir miyiz? Bir engelli özelliğine göre 3-4 farklı derneğin olması sıkıntı bana göre. Bazı dernekler arasında rekabet olmuş olabilir. Birbirimizi engellemiş olabiliriz. Yeterince engelimiz var, daha da birbirimize engel çıkarmayalım. Bunlara dönüp bakmadan amaca ulaşmak için çalışmalıyız. Güçlü bir lokomotif oluşturmalıyız ki tüm engellilere daha fazla hizmet edelim'' dedi.

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Altın ise, hiç kimsenin kapıdan çıkarken engelli olmayacağının garantisi bulunmadığını, bu düşünceyle yaklaşılmasıyla sorunların daha hızlı çözüleceğini kaydetti.

Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Oğuz da, tüm engelli derneklerinin aynı çatı altında toplanması amacıyla düzenli toplantılar yapıldığını ifade ederek, "Amacımız sizlere daha iyi hizmet etmektir. Belediyemizin Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü sadece engelliler için var. Sizlerin sorunlarını çözmek için hizmet veriyor. Aynı platformda dernekleri toplayabilirsek idealimize kavuşmuş olacağız. Bunu yapamazsak zerre kadar yol kat edemeyiz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title