Haberler

CHP Gençlik Kolları Büyük Gençlik Yürüyüşüne Katıldı

Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen Büyük Gençlik Yürüyüşüne katıldı. Özel, Atatürk'ün huzuruna çıkmaktan gurur duyduklarını belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin gençlik kolları tarafından 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen Büyük Gençlik Yürüyüşüne katıldı. Özel, "Atatürk'ün huzuruna 47 yıl aradan sonra birinci parti olmanın gururuyla çıktık" dedi.

CHP Gençlik Kolları tarafından 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla binlerce gencin katılımıyla Büyük Gençlik Yürüyüşü düzenlendi. 81 ilden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün huzuruna gelen gençler, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in eşliğinde Ankara Güvenpark'tan Anıtkabir'e yürüdü. Yürüyüş esnasında, gençler tarafından "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganları atılarak davullarla ritim tutuldu. Beraberindeki gençler ile Aslanlı Yol'dan yürüyen Özel, önce Atatürk'ün mozolesine daha sonra ise İsmet İnönü'nün mezarına karanfil bıraktı.

Yürüyüş esnasında basın açıklamasında bulunan Özel, son yapılan seçimlerin ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün huzuruna 47 yıl aradan sonra birinci parti olmanın gururuyla çıktıklarını dile getirerek, "Burada başarının sırrını çok sayıda gazeteci tartışıyor. 'Nasıl yaptınız' diye bana soruyorlar. 1980 darbesi; siyasi partilerin, sendikaların, örgütlenmenin bilhassa solun üzerinden paletleriyle geçti. O günden bugüne siyaset kalesinin başarı kapısını başarı kapasını bir türlü aşamıyordu. Üzerinde 3 koca kilit vardı. Biz, partimizin kongresinden 'değişim' sloganıyla, genç ve dinamik kadrolarla çok sayıda genç ve kadın arkadaşımızla birlikte yetkiyi aldıktan sonra oturduk ve önümüzdeki duruma baktık. CHP'nin Parti Meclisi'nin yaş ortalaması 43'tür. CHP MYK'nın yaş ortalaması 46'dır" ifadelerini kullandı.

"Birisi işgal donanmasına binip kaçarken, bizimki Bandırma Vapuruna binip Samsun'a çıkıp, Kurtuluş Savaşını başlatıyordu"

Özel, Türkiye'de bir daha beka sorunu olursa gençlerin ülkeye sahip çıkacağına dikkat çekerek, "Size güveniyor ve inanıyoruz. 31 Mart akşamı söyledim. Bundan önce herkes kafasına göre bir beka sorunu tarif ediyordu. Bir ülkenin esas beka sorunu işgalin tehlikesi değildir çünkü bu ülke işgal edilmeye kalktığında kimin ne tavır koyduğunu biliyoruz. Bugün her şeyden beka sorunu söyleyenler, çok övündüklerine baksınlar. İşgal kuvvetleri İstanbul'a gelince, o övündükleri işgal donanmasına kırmızı halıları sererken, onları saraylarda ağırlarken, sıkışınca Yıldız Sarayının iskelesinden İngiliz zırhlısına binip kaçarken, bizim peşinden gittiğimiz Kartal istimbotunun ucunda yanındaki yaverine 'Merak etme çocuk. Geldikleri gibi gidecekler' diyordu. Yine birisi işgal donanmasına binip kaçarken, bizimki Bandırma Vapuruna binip Samsun'a çıkıp, Kurtuluş Savaşını başlatıyordu. O yüzden bir gün yeniden Türkiye'de bir beka sorunu olursa, hiç kimse merak etmesin. Atatürk'ün emanet ettiği gençler gerekirse ölüm pahasına bu Cumhuriyete sahip çıkacaklar" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

19 Mayıs Gençlik Ve Spor Bayramı Özgür Özel Gençlik Spor Etkinlik Yerel Politika Güncel Haberler

Bayram namazında Gazze protestosu! Biden ve Netanyahu'nun yer aldığı pankartı taşladılar

Bayram namazında Gazze protestosu! Biden ve Netanyahu'nun yer aldığı pankartı taşladılar

Eylem Tok ve oğlu nasıl yakalandı? 20 gün önce atılan imza, firarın sonunu getirmiş

Eylem Tok ve oğlu nasıl yakalandı? 20 gün önce atılan imza, firarın sonunu getirmiş

15 yaşındaki Hacer, eski sevgilisi tarafından 120 bıçak darbesiyle öldürüldü

15 yaşındaki Hacer, eski sevgilisi tarafından 120 bıçak darbesiyle öldürüldü

Bakmadan Geçme

Yurt dışı harç pulu ne kadar 2024? #9992 Yurt dışı çıkış harcına zam mı geldi? TV YAYIN AKIŞI 16 HAZİRAN: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Bayram tatilinde kargolar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası kargolar kapalı mı? Bayram tatilinde bankalar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası bankalar kapalı mı? Bayram tatilinde noterler açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası noterler kapalı mı? Bayram tatilinde kargolar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası kargolar kapalı mı? Türkiye-Brezilya Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-Brezilya voleybol maçı saat kaçta? Türkiye-Brezilya voleybol maçı şifresiz canlı izle! Kurban Bayramı'nda eczaneler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde nöbetçi eczane nerede? Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak? Kurban Bayramı'nda eczaneler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde nöbetçi eczane nerede? Kurban Bayramı'nda AVM'ler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde alışveriş merkezleri çalışıyor mu? #128717 Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak? Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu?
Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title