Haberler

Çevre ve Sofrada Sıfır Artık

Adıyaman Üniversite Çevre Topluluğu tarafından düzenlenen “Çevre ve Sofrada Sıfır Artık” konulu konferansta artıkların iklim değişikliğine neden olduğu vurgulandı.

Adıyaman Üniversite Çevre Topluluğu tarafından düzenlenen "Çevre ve Sofrada Sıfır Artık" konulu konferansta artıkların iklim değişikliğine neden olduğu vurgulandı.

Adıyaman Üniversite Çevre Topluluğu tarafından Vehbi Koç Konferans Salonu'nda "Çevre ve Sofrada Sıfır Artık" konulu konferans düzenlendi.

Konferansa Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Yönetim Kurulu Üyesi Fazıl Şenel, Adıyaman Askerlik Şube Başkanı Albay Davut Kulalar, TP Bölge Müdür Yardımcısı Bedih Gümüş, Safvan- Der Başkanı Dr. Sadık Çağ, akademik ve idari çalışanlar ile öğrenciler katıldı.

Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKÜD) Yönetim Kurulu Başkanı Av. Muzaffer Özcan, "Çevre Anlayışımız" adlı yaptığı sunuma çalışma alanının çevre hukuku olduğu söyleyerek başladı.

Çevre kirliliği, küresel ısınma, aşırı nüfus, doğal kaynakların tükenmesi, iklim değişikliği gibi çevre problemlerine değinen Av. Özcan bunlara ÇEKÜD olarak iki madde de kendilerinin eklediğini ve bu maddelerin israf ve insafsızlık olduğunu vurguladı. Daha sonra ÇEKÜD hakkında bilgi veren Av. Özcan derneğin 1999 yılında kurulduğunu, 81 ilde hizmet verdiğini, 8 yurtdışı danışmalığının olduğunu, binlerce gönüllüsünün bulunduğunu ve kamu yararına çalışan dernek statüsünde olduğunu söyledi.

Konferansın sonunda Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü bir konuşma gerçekleştirerek konuşmalarından dolayı Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKÜD) Yönetim Kurulu Başkanı Av. Muzaffer Özcan ve Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Alp'e teşekkür etti.

Konferansın ardından Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü'yü makamında ziyaret eden Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Alp üniversite Onur Defteri'ni imzaladı.

Rektör Prof. Dr. Gönüllü, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Prof. Dr. Alp'e Adıyaman'ın tarihi ve turistik yeri Cendere Köprüsü'nün maketini hediye etti.

Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Alp ve Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKÜD) Yönetim Kurulu Başkanı Av. Muzaffer Özcan, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Fazıl Şenel ile birlikte Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Seramik Atölyesi, MİNYAMAN ve Adıyaman Evi'ni gezdi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Mustafa Talha Gönüllü Adıyaman Üniversitesi Ahmet Alp Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title