Haberler

Camiye Gsm Bloker Cihazı Alındı

Kütahya'da, Karagöz Ahmet Paşa Camii'ne Gsm Bloker Cihazı Alındı. Cihaz Sayesinde Huşu İçerisinde Namaz Kılan Cemaat, Artık Telefonlar Çalışmadığı İçin Melodilerden Rahatsızlık Duymuyor.

Kütahya'da, Karagöz Ahmet Paşa Camii’ne GSM bloker cihazı alındı. Cihaz sayesinde huşu içerisinde namaz kılan cemaat, artık telefonlar çalışmadığı için melodilerden rahatsızlık duymuyor.

Cami görevlisi Hüseyin Karabulut, “Camimize il merkezinde ilk defa bir cihaz monte ettik. GSM bloker cihazı adı verilen bu cihaz, cep telefonlarının cami içerisinde çalışmasını engelliyor. Camimiz cep telefonlarının nahoş seslerinden kurtuldu. Darısı diğer camilerin başına" dedi.

Cihazın belirli bir alanda cep telefonlarının çalışmasını engellediğini kaydeden Karabulut, "Bunu cihazın etkili olduğu alanda cep telefonu ağı bulunmamasını sağlayarak gerçekleştirir. Bu şekilde cep telefonu çalışmaz. GSM teknolojileri ve mobil telefonlar günümüzün vazgeçilmezleri arasında yer alırken, ve istenmeyen durumlar da olabilmektedir. Güvenlik amaçlı olarak, telefonla aktif hale getirilen bombalardan korunmak amacıyla üretilen GSM bloker cihazları, tüm transmisyonu kesmektedir” diye konuştu.

Karabulut, cihazın kendilerine 450 YTL civarında bir paraya mal olduğu sözlerine ekledi.

(EFE-MŞ)

15.03.2007 11:55 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title