Haberler

Çad Yüksek İslam Konseyi Başkanı Abakor Açıklaması

"Türklerin Orta Afrika'ya yardımı, Sayın Büyükelçimiz vasıtasıyla oldu ve bundan sonra da Türkiye'nin Afrika ile ilişkilerinin daha da ilerleyerek devam edeceğine inanıyorum"

Çad Yüksek İslam Konseyi Başkanı Hüseyin Hassa Abakor, "Türklerin Orta Afrika'ya yardımı, Sayın Büyükelçimiz vasıtasıyla oldu ve bundan sonra da Türkiye'nin Afrika ile ilişkilerinin daha da ilerleyerek devam edeceğine inanıyorum" dedi.

Türkiye'nin Çad Büyükelçisi Ahmet Kavas ve kalabalık bir heyetle Karabük'e gelen Abakor, Vali Orhan Alimoğlu, İl Müftüsü Halil Bektaş, Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) yetkilileri ile Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal'ı ziyaret etti.

Üniversiteyi ziyaretinde konuşan Abakor, halkının 40 yıl boyunca büyük bir imtihandan geçtiğini ve savaşlar yaşadıklarını, din kardeşlerinin kendilerine yardım etmelerini beklediklerini söyledi.

Osmanlı Devleti'nin yıkılmasının ardından zor yıllar yaşadıklarını ancak Büyükelçi Ahmet Kavas'ın Çad'a gelmesiyle her şeyin değiştiğini vurgulayan Abakor, şunları kaydetti:

"Büyükelçimiz sadece Çad'da değil, bütün Afrika'da Türklerin rolünü ortaya çıkardı. Onun gelmesiyle Çad ve Türkiye arasındaki ilişkiler sadece diplomatik olarak değil, ticari ve kardeşlik olarak da gelişti. Buna bir örnek verecek olursak Türk Hava Yolları (THY), Çad Cumhuriyeti'ne geldi. Çad'a komşu diğer ülkelerden insanlar, Türkiye'ye gelmek istedikleri takdirde Çad'daki havaalanına geliyorlar. Türklerin Orta Afrika'ya yardımı, Sayın Büyükelçimiz vasıtasıyla oldu ve bundan sonra da Türkiye'nin Afrika ile ilişkilerinin daha da ilerleyerek devam edeceğine inanıyorum."

Uysal ise Çad halkı ile çalışmaktan onur duyduklarını anlattı. - Karabük

Kaynak: AA / Yerel

Orta Afrika Türkiye Çad Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title