Haberler

Btso Android Fuarı İçin Kolları Sıvadı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında Almanya’nın Hannover şehrinde geçen mart ayında yapılan CeBİT fuarına düzenlediği gezi ilk meyvelerini vermeye başladı.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında Almanya'nın Hannover şehrinde geçen mart ayında yapılan CeBİT fuarına düzenlediği gezi ilk meyvelerini vermeye başladı.

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, BTSO olarak Küresel Fuar Acentesi Projesi ile üyelerin uluslararası firmalarla iş görüşmesi yaparak tecrübe kazandığını dile getirdi. Duran, geçtiğimiz mart ayında 16 firmanın iştirakiyle Almanya'nın Hannover şehrinde düzenlenen CeBIT 2014 Uluslararası Bilişim Teknolojileri Fuarı'nın Bursalı işadamları için önemli faydalar sağladığını anlattı.

Duran, BTSO grubu tarafından gerçekleştirilen gezinin 'CeBİT Bilişim Avrasya Fuarı' kapsamında düzenlenen "Bilişim Anadolu ile Buluşuyor" tanıtım toplantılarının Bursa'da yapılmasını da sağladığını açıkladı.

BİLİŞİM SEKTÖRÜNE ÖNEM VERİYORUZ

BTSO olarak bilişim sektörüne önem verdiklerini dile getiren İlker Duran, Küresel Fuar Acentesi Projesi'nin ilk meyvelerini vermeye başladığını vurguladı. 'CeBİT Bilişim Avrasya Fuarı'nın İstanbul Fuar Merkezi'nde 11-14 Eylül 2014 tarihleri arasında yapılacağını belirten İlker Duran, "BTSO, olarak bilişim sektörünü canlandırma noktasında elimizden geleni yapıyoruz. Küresel Fuar Acentesi Projesi ile üyelerimizi yurt dışındaki önemli organizasyonlara götürüyoruz. Hannover şehrindeki CeBİT Fuarı da bunlardan birisi. Bu organizasyonun ne kadar faydalı olduğunu oraya gittiğimizde gördük. Biz BTSO olarak önümüzdeki süreçte, BTSO çatısı altında geniş katılımlı bir fuar düzenlemeyi istiyoruz. Bursa'mızın bilişim ile ilgili firmalarının, tecrübe kazanmalarınrı sağlayacağız" dedi.

BTSO ANDROİD FUARI İÇİN KOLLARI SIVADI

Bursa'da bilişim sektörünün canlanması için uluslararası bir fuara imza atacaklarını söyleyen İlker Duran, "Android yazılımla ilgili fuar organizasyonu yapmayı istiyoruz. Biz Bursa olarak buna talibiz. Bursa'da uluslararası nitelikte stratejik fuar organizasyonlarına BTSO olarak sıcak bakıyoruz. Bu konuda kararlıyız. İnşallah şartlar oluşursa, android yazılımla ilgili arkadaşlarımızla bir araya gelip, önümüzdeki süreçte ne yapılması konusunda bir yol haritası belirlemek istiyoruz" şeklinde konuştu.

BTSO Bilişim Konseyi Yöneticisi Osman Akın ise Türkiye'nin en kısa süre içinde ihracat kalemlerinin değiştirmesi gerektiğini dile getirerek, "2023'te dünyanın ilk 10 ülkesinden biri olacağız diyoruz, ama bir kamyon ürün verirken bir cd yazılım alıyoruz tabiri caizse. Yazılım ve donanım ihracatı ilk sıralarda yer alırsa bir yerlere gelmiş oluruz. Cari açığın kapanması için tek çözüm, yazılım ihracatını ihracat kalemleri arasında ilk 3'e taşımaktır. Ürünler ne kadar 'akıllı' ise o kadar da değeri artıyor" ifadelerini kullandı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İlker Duran Hannover Almanya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title