Haberler

Bilecik'ten Kısa Kısa

Bilecik'te İl Encümeni toplantısı.

Bilecik İl Encümeni Toplantısı, Vali Halil İbrahim Akpınar başkanlığında yapıldı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant, meclis üyeleri ile ilgili daire müdürlerinin hazır bulunduğu toplantıda, gündemdeki  maddeler görüşüldü.

Toplantıda, Osmaneli ilçesi Kazancı köyü Karşıyaka mevkisi sınırları içerisinde 3 bin 884 metrekare yüzölçümlü kayıtlı taşınmazda maden işletme ruhsatı talebinde bulunan şirketin, taşınmazın tarım dışı amaçla kullanılabilmesi için kamu yararı kararı alınıp alınmaması, Bozüyük ilçesi Karaağaç köyü Kuştepe mevkisindeki kazı için gönderilen ödeneğin kazı alanında bakım ve temizlik işlerinde kullanılması, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü hizmet binasındaki 260 metrekarelik alana laminat parke döşenmesi için ödenek aktarılması ile diğer gündem maddeleri görüşüldü.

BEBKA Teknik Destek Programı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü Bilecik Şube Müdürlüğü, 2013 yılı teknik destek programı kapsamında Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansına (BEBKA)  başvurduğu projenin teknik destek almaya hak kazandığı bildirildi.

Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ArcGIS Programı ile Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi projesi kapsamında Müdürlük Çok Amaçlı Salonu'nda, Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim görevlisi Doç. Dr. Mehmet Alkan tarafından uygulamalı olarak anlatıldığı kaydedildi.

Eğitimin 5 gün sürdüğü bildirilen açıklamada, eğitimde, temel harita bilgileri, coğrafi bilgi sistemi ve temel kavramlar, ArcMap ortamında coğrafi verilerin incelenmesi, veri görüntüleme fonksiyonları, coğrafi verilerin sorgulanması ve raporlanması, ArcMap'te veri girişi ve sayısallaştırma konuların anlatıldığı belirtildi.

Eğitim sonunda 2. Bölge Müdürü Yahya Güngör tarafından personele katılım belgesi verildi.

Güngör, eğitimin önemine dikkati çekerek, bakanlıkça yürütülen, korunan alanlar, su veritabanı, orman bilgi sistemi, Nuh'un Gemisi, yaban hayatı, ağaçlandırma veri tabanı, arazi örtüsü gibi coğrafi bilgi sistemlerinin teknik elamanlar tarafından kullanımının artırılmasının Bilecik'in sahip olduğu orman varlığı coğrafi bilgisinin toplanmasında, birleştirilmesinde, analizinde ve dağıtımında etkin bir rol alacağını ifade etti. - Bilecik

Kaynak: AA / Yerel

İbrahim Akpınar Osmaneli Bilecik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title