Haberler

Bilecik'te Dönüşüm Devam Ediyor" Toplantısı

Vali Nayir: "Afetleri önleyemiyoruz ama alınabilecek tedbirlerle can kayıplarını önlememiz mümkün"

Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, afetlerin önüne geçilemediğini ancak alınabilecek tedbirlerle can kayıplarının önlenebileceğini söyledi.

Nayir, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Şeyh Edebali Kültür Kongre Merkezi'nde "Bilecik'te Dönüşüm Devam Ediyor" bilgilendirme toplantısında, ülkede deprem gibi felaketlerin yaşanabildiğini anımsattı.

"Afetleri önleyemiyoruz ama alınabilecek tedbirlerle can kayıplarını önlememiz mümkün" diyen Nayir, şöyle konuştu:

"Canımızı korumaya yönelik tedbirlerle ilgili alınan yeni kararlar ve mevzuat ile TBMM'nin çıkarttığı kanunlar var. Bize düşen sorumluluk, alınan bu kararları, en geniş ölçüde halkımızla paylaşabilmek. Mevcut bina stoğumuzun çok iyi olmadığını ve riskli bir bölgede olduğumuzu kabul edelim. Yapılabilecekler neler varsa, bunlara ait tedbirleri de hep birlikte almaya çalışalım."

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Murat Akat da kentsel dönüşümle ilgili konularda kendilerine başvurabileceklerini belirttiği vatandaşlardan, binalarının risk analizlerini yaptırmalarını istedi.

Daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Uzman Muhsin Coşkun ile Elif Çelik, kentsel dönüşüme ilişkin sunum yaptı. - Bilecik

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Hamdi Nayir Şeyh Edebali Bilecik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title