Haberler

Bik Genel Müdürü Atalay, Yerel Gazetelerin Birleşmesini Değerlendirdi

Tekirdağ'da yerel gazetelerin birleştirilmesi çalışmasını değerlendiren Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, "Gazeteciliği yeşertmek adına, gerçekten gazetecilik yapanların kaynaklarını çoğaltmak adına bazı yaptırımlar uyguluyoruz."

Tekirdağ'da yerel gazetelerin birleştirilmesi çalışmasını değerlendiren Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, "Gazeteciliği yeşertmek adına, gerçekten gazetecilik yapanların kaynaklarını çoğaltmak adına bazı yaptırımlar uyguluyoruz. Yerel gazeteler birleşmedikleri için cezalandırmıyoruz. Kriterlere uymadıkları için cezalandırıyoruz." dedi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu'nun Trakya Gazeteciler Birliği Derneği ev sahipliğinde Tekirdağ Ramada Otel'de gerçekleştirilen 42. Başkanlar Konseyi toplantısının açılışı yemekle yapıldı.

Yemeğe Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, Trakya Gazeteciler Birliği Derneği Başkanı Naci Akyazı, BİK Tekirdağ Şube Müdürü Mustafa Canbey, federasyon yönetimi ve gazeteciler katıldı.

Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen gazetecileri Tekirdağ'da ağırlanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Trakya Gazeteciler Birliği Derneği Başkanı Naci Akyazı, "Biz bu toplantıya ev sahipliği yapmaktan onur duyuyoruz. Büyükşehir olan Tekirdağ'ımızda sizleri ağırlamak bizi son derece memnun etti. İnanıyorum ki Marmara'nın kenarında yer alan Tekirdağ'da bulunmak sizleri de mutlu edecektir. Burada en iyi duygularla ayrılmanı temenni ederim." dedi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, "Tekirdağ'da bulunmaktan hoşnut duyuyoruz. Basın kartını mensuplarımıza gri pasaport kazandırmasında bize yardımcı olan Atalay'a teşekkür ediyorum. Anadolu'daki cemiyetlere destek verilmesinde de bize genel müdürümüz destek oldu. Anadolu gelişirse basında gelişir. Gazete birleşmelerinde yan yana gelemeyecek insanların yan yana getirilmesinin doğru olmayacağını düşünüyorum. Mutsuz evlilikler topluma yararlı olmayacaktır." dedi.

Gazetecilerin şartlarının düzeltilmesi için çaba harcadıklarını kaydeden BİK Genel Müdürü Atalay, "BİK gazetecilerin daha iyi şartlarda çalışması için elinden geleni yapmaya çalışıyor. Bu konuda da bütün cemiyetlerle el ele kol kola çalışıyoruz. Birleşmeler yanlış anlaşılıyor. BİK olarak biz gazetecilik istiyoruz. Kanunların yönetmeliklerin verdiği görevleri yerine getirelim. Biz kamu kuruluşlarına 'sizin ilanınız karşılığını bulacak. Basılmayan gazeteye biz bu ilanları vermeyeceğiz. Hazırladığınız tasarılar kalsın' diye söz verdik. Biz BİK olarak bunun güvencesiyiz. Onlarda artık kamu ilanlarını almak için uğraşmıyorlar, bize güveniyorlar. Biz de gazeteciliği yeşertmek adına, gerçekten gazetecilik yapanların kaynaklarını çoğaltmak adına bazı yaptırımlar uyguluyoruz. Bunları yaparken de 'illaki birleşin' diye kimseye demiyoruz. Arkadaşlarımıza bunun birçok yolu olduğunu söylüyoruz. 'İsterseniz kendi başınıza karar verirsiniz, isterseniz kendi başınıza, isterseniz bir sermayeyi yanınıza alarak, isterseniz ise bir başka gazeteyi yanınıza alarak yaparsınız' diyoruz." dedi.

Gazetecileri birleşmeye karşı çıktığı için cezalandırmadıklarını kaydeden Atalay, "Biz sadece istediğimiz kriterlerde gazete çıkartmanızı istiyoruz. Kendi memleketinize katkıda bulunun diyoruz. Bu ülkenin her türlü düşünceyi hazmedebildiği bir ortamı güçlü gazetecilik yaparak gerçekleştirmek mümkün. 12 şubemizi 36'ya çıkardık. Ülke genelinden ciddi bir çalışma yapıyoruz. Daha hala gazetecilik yapmamakta direnler olursa da yapacak bir şey yok. Satmayan bir gazete için 'Bu gazete 500 satıyor' diyecek halimiz yok. Yalanda beyanda bulunamayız. Baştan sona ajans haberleri kullanan gazetelere daha fazla göz yumamayız. Gazeteleri cezalandırma peşinde değiliz. Erzurum'da 16 gazete 4 gazeteye düştü. Birleşmedikleri için cezalandırmıyoruz. Kriterlere uymadıkları için cezalandırıyoruz. Şantaja, yalana hayır diyen bir gazeteci istiyoruz." dedi.

Gecede Trakya Gazeteciler Birliği Derneği yönetimi ve İHA Tekirdağ Muhabiri Ferhat Akgün'e BİK Genel Müdürü Atalay ve Federasyon Başkanı Sertel tarafından plaket takdim edildi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title