Haberler

Batman Cezaevindeki Mahkumların Bir Kısmı Sevk Edilecek

Güncelleme:

Yeni yasa ile cezasının 10/1'ini tamamlayanlar açık cezaevlerine ve siyasi hükümlülerde yer sıkıntısı nedeniyle başka cezaevlerine sevk edilecek.

Cezaevinde nakil dönemi

Batman M Tipi Kapalı Cezaevinden 50'ye yakın hükümlü, açık cezaevlerine, siyasi hükümlülerde hiçbir aftan yararlanmamak suretiyle başka kapalı cezaevlerine göndeirlecek.

Adalet Bakanlığı'nın hazırladığı yönetmelik değişikliği ile hükümlülerin kapalı cezaevinden açık cezaevine geçiş süresi yarı yarıya indirildi.

Yönetmeliğin önceki halinde cezalarının 5'te 1'ini iyi halli olarak çeken hükümlülerin açık cezaevine geçişi öngörülürken değişiklikle bu oran 10'da 1 olarak düzenlendi.

Buna göre, cezaevi yönetimi, yasa kapsamında 50'ye yakın mahkumun açık cezaevine nakline karar verdiği iddia edildi.

Açık cezaevinde 6 ay kalan hükümlülerin şartlı tahliye tarihine 1 yıl kala erken tahliye olabileceklerine ilişkin 2012'de yürürlüğe giren "örtülü af" düzenlemesi ile birlikte değerlendirildiğinde örtülü aftaki ceza indirimleri artmış oldu.

ÇOK SAYIDA HÜKÜMLÜ KARADENİZ'E GÖNDERİLEBİLİR!

375 kapasiteye sahip ancak 500'e yakın tutuklu ve hükümlünün bulunduğu Batman M Tipi Kapalı Cezaevinde, önümüzdeki günlerde 60-70 civarında hükümlünün başka cezaevlerine nakledilebilecekleri öğrenildi.

Mahkum yakınlarından aldığımız bilgilere göre, Trabzon başta olmak üzere Batmandan yoğun sevklerin başlayabilecekleri iddia edildi.

Sevklerin çoğunun siyasi hükümlülerden oluşacağı belirtiliyor.

BATMAN M TİPİ KAPALI CEZAEVİ "TUTUKEVİ" OLDU

Hakkında hüküm verilen ve genelde siyasilerden oluşanların çoğu, başka cezaevlerine sevk ediliyor.

Tutukluların çoğunlukta olduğu Batman M Tipi Kapalı Cezaevinde her yıl ortalama 200 civarında kişi başka cezaevlerine sevk ediliyor. www.batmangazetesi.com.tr

Kaynak: Temsilci / Yerel

Adalet Bakanlığı Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title