Haberler

Başkan Mahçiçek Büyükşehir Yasası Uygulama Çalıştayında

Kahramanmaraş Merkez Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, AK Parti Genel Merkezi tarafından düzenlenen ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğini yaptığı 6360 sayılı Büyükşehir Yasası uygulama çalıştayına katıldı.

Kahramanmaraş Merkez Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, AK Parti Genel Merkezi tarafından düzenlenen ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğini yaptığı 6360 sayılı Büyükşehir Yasası uygulama çalıştayına katıldı.

Sapanca Güral Hotel'de gerçekleşen ve AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül'ün Başkanlık ettiği çalıştay Sapanca Gürol Otel'de başladı.

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül başkanlığındaki toplantıda, 6360 Sayılı Büyükşehir Yasası uygulamaları ele alınırken, yeni büyükşehir yasası tüm noktalarıyla ele alındı.

Çalıştayda konuşan Genel Başkan Yardımcısı Gül, AK Parti'nin yerel yönetime yönelik gerek mevzuattaki gerekse uygulamadaki reformlarının yerel yönetimlerdeki sessiz devrimin bir parçası olduğunu kaydetti. Büyükşehir Yasası ile Türkiye nüfusunun yüzde 77'sinin Büyükşehir hizmetlerinden yararlanmaya başladığını kaydeden Gül, "Bu yasa gerçekten de çok önemli bir reformdur. AK Parti yetki ve mali açıdan yerel yönetimlerin güçlendirilmesini kendisine prensip edinen bir siyasi harekettir. Çünkü biz demokrasinin, refahın ve kalkınmanın yerelden başlayacağına inanıyoruz. Bu anlamda yerel yönetimlerle ilgili çeşitli çalışmalar gerçekleştirdik, önümüzdeki süreçte de gerekli adımlar atılacaktır" diye konuştu.

Çalıştayı değerlendiren ve oldukça verimli geçtiğini ifade eden Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ise, "Bu tür toplantılar, çalışmalarımıza ışık tutması açısından oldukça önemli. Çalıştayda büyükşehir konusu, yerel yönetimlerimizin mevcut durumu, geleceğe yönelik atılması planlanan adımlar ve daha pek çok konu ele alındı. Biz de 6360 sayılı Büyükşehir Yasasına ilişkin düşüncelerimizi paylaştık. Eksik gördüğümüz hususları dile getirdik. Bizler açısından oldukça verimli geçti. İnşallah çok daha farklı hizmetlerle yerel yönetimlerin nasıl olması gerektiğini Onikişubat ilçemizde ortaya koyacağız. Şunu biliyoruz ki, bu ülkeyi yöneten kadroların birçoğu yerel yönetimlerde çok büyük hizmetlere imza attılar, tarihe geçtiler. Şimdi çok daha güçlü adımlarla 2023 hedeflerine yürüme zamanı. Biz de emin adımlarla yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nun yanı sıra, AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya, AK Parti Denizli Milletvekili Bilal Uçar, AK Parti MKYK Üyesi Nazım Maviş, Büyükşehir Belediyeleri genel sekreterleri, ilçe belediye başkanları, akademisyenler ve STK temsilcilerinin katıldığı toplantıda yeni büyükşehir yasası tüm yönleriyle ele alındı. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hanefi Mahçiçek Kahramanmaraş Ak Parti Yerel Haberler

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

Uyuşturucu bağımlısı genç, anne ve babasını silahla öldürüp aynı silahla kafasına ateş etti

Uyuşturucu bağımlısı genç, anne ve babasını silahla öldürüp aynı silahla kafasına ateş etti

Bakmadan Geçme

İSTANBUL'UN FETHİ KISA MESAJLAR! 29 Mayıs İstanbul'un Fethi anlamlı, güzel ve resimli sözler neler? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 29 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Resmi Gazete bugün (29 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 29 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title