Haberler

Barzani Batman'da Anıldı

Güncelleme:

Güney Kürdistan lideri Mesut Barzani'nin babası Molla Mustafa Barzani, yoğun katılımlı bir şekilde Batman'da ilk kez anıldı.

Batmanlılar Molla Barzani'yi yad etti.
Güney Kürdistan lideri Mesut Barzani'nin babası Molla Mustafa Barzani, 35. ölüm yıldönümü nedeniyle yoğun katılımlı bir şekilde Batmanda ilk kez anıldı. Irak Kürdistan'ı yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin babası Mustafa Barzani, Komeleya Demoqrate Kurd (Demokrat Kürd Derneği) tarafından ölümünün 35. yıldönümünde anma programı düzenlendi. Hür Dava Partisi (Hüda Par) Batman Belediye Başkan Adayı Dr. Aydın Gök ve parti yetkilileri ile Hak Par, Koma Ahmedî Xanî, Kürdi Der ve Mazlum Der'in de aralarında bulunduğu STK temsilcileri katıldı. Anma programı Molla Mustafa Barzani'nin sinevizyonda resimleri eşliğinde Kürtçe Mevlid okunması ile başladı. Daha sonra Seydayé Zelî'nin Kur'an'ı Kerim tilavetinin ardından Kürdistan Demokrat Partisi Kurucu Genel Başkanı Mehmet Emin Kardaş söz alarak Molla Mustafa Barzani'nin hayatından kesitler sundu. Daha sonra Hüda Par Batman İl Başkan Yardımcısı Osman Teyfur söz aldı. Molla Mustafa Barzani'nin çok kıymetli biri olduğunu belirten Teyfur, "Hayatıyla, çalışmalarıyla, gönlüyle bu mazlum halka Molla Mustafa Barzani özgürlük aşkını kendi halkının gönlüne yerleştirdi. Kürt Halkı Molla Mustafa Barzani'ye minnettardır, küçükkende biz onun cömertlik, fedakarlık ve cesaret dolu hayatıyla büyüdük ve bizler için bir iftihardı. Müslüman halkımız çok ölüm ve zulümler gördü. Halepçe, Dersîm, Palo, Zîlan bunlar sadece bir kaç tanesi ama bu mazlum halk zalimlere karşı diz üstüne çökmedi ve mücadele ve direnişini de gösterdi" dedi. Teyfur konuşmasının devamında, HÜDA PAR olarak inancımız ve isteğimiz bu dünyada nasıl ki herkese hak hukuk eşitlik varsa, biz Kürt halkına da bu hukukun olması inancındayız ve isteğinde olduklarına dikkat çekerek, "Ayakta kalmak ve özgürlük nasıl ki tüm dünya halkının hakkıysa bu hak biz Kürtler içinde olmalıdır. Bu halkımızın kalkınması ve ileriye gitmesi için bizim üzerimize bir vazife varsa, biz Kürt halkının geleceği için hazırız. Ama her birimiz de fikir ihtilaflarında Kürtler olarak birbirimize destek olalım. Yoksa bunun zıttı olursa burada zalim diktatörlük olur. Onun için halkın menfaati ve maslahatın olduğu yerde üzerimize vazifedir ki; herbirimiz diğer arkadaşına hürmet etmelidir. Bazı yerlerde de ittifak olmalıyız ki kuvvetimizi koruyalım ve halkımızın hakkını alabilelim" şeklinde konuştu. Anma programı ile ilgili görüşlerini aldığımız Komeleya Demoqrate Kurd (Demokrat Kürd Derneği) Başkanı Şehmus Turgut, ölümsüz lider Molla Mustafa Barzani'yi vefat yıl dönümünde anmak için program yaptıklarını dile getirerek, "Buraya gelen HAK-PAR, HÜDA PAR, Kürdi Der, Koma Ahmede Xani ve Batman halkına teşekkür ediyoruz" dedi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Mesut Barzani Batman Yerel Haberler

Yaşlı adam, kızını ve torununu kurşun yağmuruna tutarak katletti

Yaşlı adam, kızını ve torununu kurşun yağmuruna tutarak katletti

Mezuniyet törenindeki kıyafet krizine valilik el attı! Soruşturma için 2 müfettiş görevlendirildi

Mezuniyet törenindeki kıyafet krizine valilik el attı! Soruşturma için 2 müfettiş görevlendirildi

Erdoğan-Özel görüşmesinde Kılıçdaroğlu'nu küplere bindirecek 'Koltuk' muhabbeti

Erdoğan-Özel görüşmesinde Kılıçdaroğlu'nu küplere bindirecek "Koltuk" muhabbeti

Bakmadan Geçme

Dominik Cumhuriyeti - Türkiye maçı ne zaman? Dominik Cumhuriyeti - Türkiye voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Zonguldak bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü resmi tatil sayılır mı, tam gün mü, yarım gün mü tatil? Yozgat bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Van bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Kurban Bayramında kargolar çalışıyor mu? Kurban Bayramında kargolar dağıtım yapıyor mu, açık mı? Uşak bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Çorum bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Batman bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Çankırı bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Tunceli bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Bartın bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Çanakkale bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Bursa bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Kızılcık Şerbeti Meri kimdir? Kızılcık Şerbeti dizisine Şebnem Bozoklu dahil oldu!
Deniz Akkaya, devlet korumasındaki kızının odasında ikinci telefon buldu: Anneliğe dair bildiğim her şey darmadağın

Deniz Akkaya, devlet korumasındaki kızının odasında ikinci telefon buldu: Anneliğe dair bildiğim her şey darmadağın

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title