Haberler

Ayto Başkanı Dokuzlu'dan Destek Talebi

Aydın Ticaret Odası (AYTO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, il genelinde özellikle turizm ve jeotermal alanındaki firmaların desteklenmesi gerektiğini bildirdi.

Aydın Ticaret Odası (AYTO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, il genelinde özellikle turizm ve jeotermal alanındaki firmaların desteklenmesi gerektiğini bildirdi.

Dokuzlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, yüzde 49'luk alanında tarım yapılan ilin her açıdan tarıma elverişli olduğunu, kentten çeşitli ülkelere bir çok ürünün ihraç edildiğini kaydetti.

Son 5 yıldır AYTO'ya kayıt olan işletmelerin envanterlerine bakıldığında sermaye tahsisi gerektirmeyen hizmet sektörü işletmelerinde bir artış olduğunu ifade eden Dokuzlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aydın turizmden gelir elde eden ilk 5 şehir içerisindedir. Kuşadası'ndan deniz yolu ile giriş yapan turist sayısında ilk sırada yer alıyoruz. Deniz yoluyla girişte turistlerden alınan ayak bastı parası olarak bilinen harcın ve yolcu getiren gemilerin ödedikleri liman vergilerinin düşürülerek sektörün desteklenmesi gerekmektedir. Öz kaynağımız jeotermal enerjinin, seracılık, termal turizm ve kentsel ısınmada kullanımının önünün açılması gerekmektedir. Ucuz ve temiz bir enerji olan jeotermal kaynakların devreye alınması, ilimizin ve ülkemizin gelişiminde önemli bir faktör olup Aydın jeotermal kaynaklarının sayısı ve kalitesi bakımından ülkemizin en önde gelen ilidir. Jeotermal enerji politikası oluşturulmalı ve jeotermal kullanımı teşvik edilmelidir."

Aydın Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile ASTİM Organize Sanayi Bölgesi'nin hemen hemen dolduğunu, Ortaklar OSB'de son zamanlarda ciddi yatırımlar başladığını ifade eden Dokuzlu, Sevilen Şarapları'nın Ortaklar'daki yatırımını tamamladığını, Ülker'in de bir yatırım yapmayı planladığını söyledi.

Dokuzlu, Aydın'da proje kültürünün yerleşmeye başladığını, çeşitli bireysel girişimci ve işletmenin destek programlarından faydalandığını kaydetti.

AYTO tarafından geliştirilen Aydın ürünleri tanıtım tırının faaliyetlerine önümüzdeki günlerde başlayacağını sözlerine ekledi.

- AYDIN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title