Haberler

Aydın'da Bayram Telaşı Pazarı Bereketlendirdi

Aydın’da Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala vatandaşlar bayram hazırlıkları için pazarlara akın ederken, bir ay boyunca durgunluk yaşayan piyasa hareketlendi.

Aydın'da Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala vatandaşlar bayram hazırlıkları için pazarlara akın ederken, bir ay boyunca durgunluk yaşayan piyasa hareketlendi.

İslamiyette her yıl oruçlu olarak geçirilen Ramazan ayı sonunda kutlanan bayram alışverişleri esnafın yüzünü güldürüyor. Bir aylık bir aradan sonra bayram telaşıyla başlayan hareketliliğin sevindirici olduğunu söyleyen esnaflar, "Ramazan ayı dolayısıyla yaşanan ekonomik durgunluk, bayrama sayılı günler ortadan kalktı. Esnaflar olarak sıcak para elde etmeye başladık sonuçta ev geçindirmek için buna hepimizin ihtiyacı var. Uzun bir aradan sonra işlerde yeniden bir canlılık oluştu. Aydın'daki büyük alışveriş merkezlerinden, en küçük esnafına kadar herkes bayramın bereketinden kazanç sağlıyor" diye konuştu.

BAYRAM TELAŞI TATLI VE ŞEKER SATIŞLARINI ARTIRDI

Satışlarda en fazla yükseliş gösteren ürünler, bayramda misafirlere en çok ikram edilen gıdalarda yada bunların yapımında kullanılan malzemeler oldu. Tatlı ve şeker bayramlarımızın olmazsa olmazları olduğunu söyleyen Aydınlı Kuruyemişçi Neşe Eş "Son günlerde müşteri sayısında yüksek oranda bir artış var. Vatandaşlarımız misafirlerini iyi ağırlayabilmek için çoğu tatlı gıdaları tercih ediyor. Arife günü yoğunluğun daha da artacağını düşünüyoruz. Allah kazancımızı bol etsin" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ramazan Bayramı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title