Haberler

"Aşık Şenlik", Ölümünün 100. Yılında Anıldı

Ardahan'da 1850 1913 yılları arasında yaşayan, 1877 1878 Osmanlı Rus savası sırasında halk toplum önderliği yapan Aşık Şenlik'in mezarına karanfiller bırakıldı Vali Azizoğlu: "Bu sene 100'ncü...

Ardahan'da 1850-1913 yılları arasında yaşayan, 1877-1878 Osmanlı-Rus savası sırasında halk-toplum önderliği yapan Aşık Şenlik, ölümünün 100. yılında mezarı başında anıldı.

Ardahan Valiliği, belediye ve Ardahan Üniversitesi'nin (ARÜ) ortaklaşa gerçekleştirdiği anma etkinlikleri kapsamında, halk ozanı Aşık Şenlik'in Çıldır ilçesi Aşık Şenlik Beldesindeki mezarı ziyaret edildi.

Müftü Aytekin Yılmaz'ın dua okumasının ardından, Vali Seyfettin Azizoğlu, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, ARÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Emniyet Müdürü Oktay Bulduk, Çıldır Kaymakamı Alparslan Kılıç, Çıldır Belediye Başkanı Nurettin Aygün, Aşık Şenlik Belde Belediye Başkanı Mülazım Karaçay, Aşık Şenlik'in mezarına karanfiller bıraktı.

Torunları da Aşık Şenlik'e ait şiirler okuyarak, dedelerini yad etti.

Vali Azizoğlu, burada yaptığı konuşmada, Ardahanlıların, Çıldırlıların, Aşık Şenliklilerin tarihe damgasını vurmuş "Aşık Şenlik"in torunları olduğunu söyledi.

"Biz, böyle kahramanları yaşattıkça yaşarız. Bu kahramanları unutmadığımız sürece kökümüze bağlı kaldığımız sürece varlığımızı devam ettireceğiz. Ne zaman bizi kökümüzden koparırlarsa, o zaman biz, biz olmaktan çıkarız" diyen Azizoğlu, Aşık Şenlik'in en büyük köklerden birisi olduğunu ifade etti.

Aşık Şenlik gibi bir değere sahip çıkılması gerektiğinin altını çizen Azizoğlu, "Ona bağlılığımızı ifade etmek ve onu yaşatmak aynı zamanda kendimizi yaşatmak demektir. Bu sene 100'ncü ölüm yıl dönümü olan Aşık Şenlik'i bütün dünyaya tanıtmak üzere kapsamlı bir etkinlik hazırlıyoruz. Gerek Ardahan'da gerekse İstanbul'da devam edecek etkinliklerimizle Aşık Şenlik'e yakışır bir anma gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz da çocuklara emanet edilecek en büyük servetin para, pul, binalar ve benzeri şeyler olmadığnı vurgulayarak, geleceğe emanet edilecek en büyük değerin Aşık Şenlik olduğunu belirtti.

Korkmaz, şöyle devam etti:

"Onların duruşlarıdır. Bazen bu duruş bir memleketin bütün kaderini değiştirebilir. Bu nedenle duruşumuz önemlidir. Atatürk'ün Çanakkale savaşlarında 'ben size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum' dediği o bir avuç asker Çanakkale savaşlarının kaderini değiştirmiştir. O duruş düşmanın o topraklarda tutunmasını engellemiş ve onların çabucak atılmasını sağlamıştır. Aşık Şenlik de yine işgal dönemlerinde tarihi kişiliğiyle milletimizin yüreğinin ışığı olarak, bu toprakların bize aydınlık bir şekilde kalmasına vesile olmuştur. Kendisini büyük rahmet ve minnetle anıyoruz."

Panellerle sürecek olan etkinlikler, 4 Kasım pazartesi günü İstanbul'da sona erecek. - Ardahan

Kaynak: AA / Yerel

Seyfettin Azizoğlu Ramazan Korkmaz Ardahan Çıldır Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title