Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.ANSİAD'ın düzenlediği 'Turizmin Yeni Rotası' konulu panelde konuşan Nafi Güral Hotels & Resorts İcra Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür, Türkiye'de termal turizmin tanıtımının yeterince yapılmadığını söyledi.

Foto: Geceden fotolar

===

Termal turizmde tanıtım eksik

ANSİAD'ın düzenlediği 'Turizmin Yeni Rotası' konulu panelde konuşan Nafi Güral Hotels & Resorts İcra Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür, Türkiye'de termal turizmin tanıtımının yeterince yapılmadığını söyledi.

ANTALYA Sanayici ve İşadamları Derneği'nce (ANSİAD) düzenlenen 10. Girişimcilik Haftası etkinlikleri kapsamında Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hukuk Fakültesi Konferans Salonu'nda 'Turizmin Yeni Rotası' konulu panel gerçekleştirildi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Antalya Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı ve ANSİAD Turizm Sektörü Başkan Yardımcısı Işık Yargın'ın başkanlık ettiği panele; Nafi Güral Hotels & Resorts İcra Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür, Meeting Point Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Yadel Oskan ve 'Küçük Oteller Kitabı' yazarı Müjde Tönbekici konuşmacı olarak katıldı.

AKDENİZ'DE KIYI TURİZMİ VAR

Panelde ilk sözü alan Hediye Güral Gür, termal turizm üzerine bir konuşma yaptı. Kıyı turizminin özellikle Türkiye'deki Akdeniz kıyısı boyunca çok önemli bir yer tuttuğunu anlatan Hediye Güral Gür, kıyı turizminin genelde Avrupalı turiste satıldığından bahsetti. Şirket olarak kıyı turizminden farklı bir sektörde çalışma düşüncesinden hareketle termal turizme yöneldiklerini aktaran Hediye Güral Gür, Afyonkarahisar'da bir termal otel açarak sektöre girdiklerini söyledi.

TERMALE GENÇLER DE GİTMELİ

Türkiye'de termal turizmin sadece yaşlıların ya da hastaların yararlanacağı bir alan gibi görüldüğünü, sağlıklı ve genç insanların da termal turizmden yararlanması gerektiğine vurgu yapan Gür, termal turizmin yeterince tanıtılmamasından yakındı. Termal turizmin tanıtılmasında devlet desteğine ihtiyaç duyduklarını kaydeden Hediye Güral Gür, Türkiye'nin 2023 vizyonunda termal turizmin tanıtımının, 500 bin yatak ayrıcalığı ile 14 milyar dolarlık bir cironun hedeflendiğini aktardı.

TÜRKİYE TERMAL KAYNAK ZENGİNİ

Türkiye'nin termal kaynak zenginliği açısından dünyada 7'nci, Avrupa'da 4'üncü olduğuna dikkati çeken Hediye Güral Gür, ülke genelinde 1500 civarında termal kaynak olmasına rağmen tesis sayısının oldukça düşük olduğunu belirtti. Termal turizmin geliştirilmesinde devletin yanında üniversitelerin ve yatırımcıların da büyük önem taşıdığını anlatan Gür, termalin sadece yaşlı ve hastaların yararlandığı bir sektör olmaktan çıkıp iyileştirici, önleyici ve bakım özellikleri yönünden de değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

TÜRKİYE TURİZMDE FIRSATLAR ÜLKESİ

Panelde konuşan Meeting Point Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Yadel Oskan da kültür turizmi sektörüne nasıl girdiğini anlattı. Turizm sektörüne rehberlik yaparak başladığını söyleyen Yadel Oskan, 1998 yılında rehber arkadaşıyla birlikte şirket kurma kararı aldıklarını dile getirdi. Şu anda Türkiye'ye 600 binin üzerinde turist getirdiklerini kaydeden Yadel Oskan, "Çin, Kore, Rusya, İspanya, İtalya, Almanya, Avusturya gibi ülkelerden turist getiriyoruz" dedi.

Getirndikleri turistlere Anadolu, Türkiye tarihini, Türkiye'nin zenginliğini ve güzelliğini anlatmaya çalıştıklarını aktaran Oskan, "Türkiye turizmde, kültür, deniz- kum- güneş, termal veya inanç turizminde olsun, önünde uzun bir yolu olan, fırsatları değerlendirmeye hazır bir ülke. Hayalleri hedefleri olan insanlar için de çok fazla sermaye gerektirmeyen, en önemli sermayesi kendiniz olacağınız bir fırsat. Antalya bunun için çok daha büyük bir fırsat" diye konuştu.

YEREL MİMARİYİ KORUMAK ÖNEMLİ

Panelin son konuşmacısı 'Küçük Oteller Kitabı'nın yazarı Müjde Tönbekici büyük otelciliğin karşısında bir alternatif olarak görülen küçük otelciliğin önemini aktardı. Küçük otelcilikte özellikle yerel ustalarla çalışmak ve yerel mimariyi değiştirmenin önemli olduğunu vurgulayan Tönbekici, ideal bir küçük ya da butik otelin önemli püf noktalarını; 'kişiliğinizi, kimliğinizi yansıtın', 'taklitten uzak durun, kendi cazibe merkezinizi yaratın', 'uçmaktan korkmayın', 'siz rahat ederseniz konuklarınız da rahat eder', 'hedef kitlenizi baştan belirleyin', 'pazarlama stratejilerinizi belirleyin' şeklinde sıraladı. Panel sonunda ANSİAD Başkanı Ergin Civan tarafından konuşmacılara plaket verildi.

Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, (DHA)

Foto: Konuşmacılar portre, konuşmacılar genel, plaket töreni genel.

===

İhaleye katılım olmadı

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin 51 milyon TL yatırım bedeli bulunan kültür ve ticaret merkezi ihalesine katılım olmadı. Hafriyatı sırasında ortaya çıkan nekropolle Antalya tarihine ilişkin bilinenleri değiştiren eski Doğu Garajı ve Halk Pazarı alanında uygulanacak projenin Büyükşehir Belediye encümenince yapılacak ihalesi için hiçbir firma ihale dosyası almadı.

Projesi ANTEPE tarafından hazırlanan kültür ve ticaret merkezinde ihaleyi kazanan firmanın 32 bin metrekarelik ticari alanın 29 yıl süreyle işletme hakkına sahip olması öngörülmüştü. Alanda 51 milyon TL yatırım bedeli belirlenen projeyi uygulayacak firma, öncelikli olarak nekropol alanını 8 ay gibi sürede tamamlayarak Büyükşehir Belediyesi'ne devredecekti.

İçinde 3 bin 200 kişilik çok amaçlı ve bölünebilir bir salon konser, kongre ve toplantılara ev sahipliği yapabilecek bir salon ve nekropol bölgesinin Cebesoy Caddesi'yle kesiştiği noktada 100 metrekare alana inşa edilecek ve 60 metre yüksekliğinde kentin yüksekten seyredileceği bir kule yer alan ticari alan ve kültür merkezinin ise 2 yılda tamamlanması öngörülmüştü.

KDV hariç 400 bin TL'den başlaması planlanan açık artırma sonucunda en yüksek kira teklifini verecek firma ihaleyi kazanacak, ayrıca kazanan firmanın sahada bugüne kadar yapılmış imalatlara karşılık 5 milyon TL ödemesi ihale şartnamesinde hükme bağlanmıştı. Büyükşehir Belediyesi, söz konusu şartlarda değişiklik yaparak yakın bir gelecekte yeniden ihaleye çıkacak.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)

Foto: Projenin arşiv fotoları

===

Erasmus Büyükelçisi AÜ'den

AKDENİZ Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Mustafa Çoban, Avrupa Komisyonu tarafından Erasmus Programı'nın 25. yılı etkinlikleri kapsamında 'Erasmus Personel Büyükelçisi' olarak Türkiye'yi temsil edecek. Erasmus programından yararlanan 33 farklı ülkeyi temsil etmek üzere her bir program ülkesinden Erasmus Büyükelçileri seçildi.

Erasmus Büyükelçileri tarafından Belçika'da ve Danimarka'da gerçekleştirilen çeşitli toplantılar ve telekonferanslar sonucunda Erasmus programının yol haritası niteliğinde Erasmus Manifestosu hazırlandı. Manifesto kapsamında Erasmus programının hedefleri, amaçları ve kapsamında birtakım değişiklikler yapıldı.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Mustafa Çoban

===

Başkan Akaydın sanayi esnafıyla buluştu

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Akdeniz Sanayi Sitesi'ndeki esnafla kahvaltıda buluştu. Esnafın yoğun ilgi gösterdiği kahvaltıda konuşan Başkan Akaydın, Sanayi Sitesi'ne önemli yatırımlar yaptıklarını söyledi. Özellikle Çıraklık Eğitim Merkezi ve Atık Heykel Parkı'yla gururlandığını ifade eden Mustafa Akaydın, bu park sayesinde sanayiye turist bile çekilebileceğini ifade etti. Sanayi esnafının yüzünün gülmemesinin ekonomide sıkıntı yaşandığını gösterdiğini belirten Akaydın, "Büyükşehir Belediyesi olarak sizin için ne yapabildiysek helalı hoş olsun" dedi.

SORUNLAR ÇÖZÜLDÜ

Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mehmet Öztürk ise sitenin yıllardır çözülemeyen kanalizasyon sorununun Başkan Akaydın'ın göreve gelmesinden sonra çözüldüğünü belirtti. Öztürk, "Kanalizasyonumuz ana şebekeye bağlı değildi. Başkanımız Akaydın göreve geldikten sonra kanalizasyon ana şebekeye bağlandı. Bu işe yaklaşık 100 bin lira harcandı" dedi. Başkan Akaydın, kahvaltının ardından Mehmet Öztürk'e Atatürk portresi hediye etti.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Ziyaretten foto

===

Minikler yemek atölyesinde

İSTEK Antalya Yeditepe Koleji İlkokulu Okul Öncesi 5 yaş sınıfı öğrencileri, yedikleri içtikleri her şeyde temizliğin büyük önem taşıdığını, yaparak yaşayarak pekiştirdi. Yemek yapmak için ilk iş olarak ellerini yıkayan, eldiven ve bone takan minikler, kesilmiş yufkalarına zeytinyağı sürerek börek yapımına başladı. İsteklerine göre kaşar, sucuk ve mantar koyarak yufkalarını saran minikler, üstüne susam ilave ederek pişmeye hazır hale getirdi. İkindi kahvaltısında da hazırladıkları börekleri yiyen minikler, sonuçtan çok memnun kaldı.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Miniklerin fotosu

===

GÜNLÜ

4 gün kesinti

AKDENİZ Elektrik Dağıtım A.Ş.'den yapılan açıklamada, Antalya'da 4 gün enerji kesintisi uygulanacağı kaydedildi. Bugün (cumartesi) ve yarın 08.00-16.00 saatleri arasındaki çalışmalar nedeniyle Liman Mahallesi 13, 22, 24, 15, 20, 200 sokaklar, Boğaçayı Caddesi'nin bir kısmı ve civarı elektriksiz kalacak.

Pazartesi 08.00-16.00 saatlerinde Karaöz Beldesi, salı günü aynı saatlerdeki kesintiden Doğuyaka ve Mehmetçik mahallelerinin bir kısmı etkilenecek. Çalışmaların erken bitmesi durumunda belirtilen saatten önce hatlara enerji verilebilecek.

ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

===

Kumluca Devlet hastanesi kalite birincisi

KUMLUCA Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ayşegül Alkan, ilçe protokolü, sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcilerine hastanede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Hastanede yapılan toplantıya Kaymakam Salih Işık, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, il encümen üyeleri, belediye meclis üyeleri ile siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşları üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan Kaymakam Işık, 1979 yılında hizmete açılan Kumluca Devlet Hastanesi'nin 2005 yılında devletin ve Kumlucalı hayırseverlerin katkılarıyla yeni binasına taşındığını söyledi. Hastanenin esas sahiplerinin ilçede yaşayan vatandaşlar olduğunu belirten Kaymakam Işık, "Hastanede yaşanacak her sıkıntı ya da eksik, bizim ilçe olarak eksiğimizdir. Bu anlamda bu eksikliklerin giderilmesi için hep birlikte el ele vererek ortadan kaldırmak için çalışmalıyız" diye konuştu.

100 YATAK KAPASİTELİ

Başhekim Dr. Ayşegül Alkan ise 72 bin metrekare açık alana sahip hastanenin 8 bin 182 metrekare kapalı alana sahip olduğunu söyledi. Hastanede 4 ameliyathane, 100 yatak, 22 polikliniklik odası ile Batı Antalya'da hastaneye en yakın helikopter pistinin yer aldığını belirten Dr. Alkan, hastanede şu anda 21 uzman doktor, 6 pratisyen hekim ve 6 diş hekiminin görev yaptığını belirtti.

TIBBİ CİHAZ VE UZMAN DOKTOR EKSİĞİ

Kumluca Devlet Hastanesi'nde 2011 yılında 284 bin 689 kişinin muayene olduğunu, bu rakamın 2012 yılında 230 bin 629 olarak gerçekleştiğini belirten Dr. Alkan, "Yatak doluluk oranı 2011 yılında yüzde 44,21 olarak gerçekleşirken, 2012 yılında ise yüzde 40,92 olarak gerçekleşti. Rakamlarda yaşanan gerileme hastanede yer alan tıbbi cihazların eksik ya da eski teknolojiden kaynaklanıyor. Bazı branşlarda yaşanan uzman doktor sıkıntısı nedeniyle hastalar il ve çevre ilçe hastanelerine gidiyor" diye konuştu.

İlçede, 285 evde bakım hizmet kaydı bulunan hasta bulunduğunu da aktaran Dr. Alkan, bu hastalardan 28'ine hizmet verildiğini söyledi. Hastanede, kadın hastalıkları ve doğum, çocuk hastalıkları, kardiyoloji, beyin cerrahı, radyoloji, iç hastalıkları, ortopedi, tıbbı teknolog, diş teknisyeni, ilk ve acil yardım teknisyeni açığı bulunduğunu belirten Dr. Alkan, buna rağmen kalite denetiminde Kumluca Devlet Hastanesi'nin Antalya birincisi olduğunu kaydetti.

Hastanenin her yıl Sağlık Bakanlığı kalite ekibi tarafından 2 kez denetlendiğini belirten Dr. Alkan, "Bu kapsamda 2012 yılında yapılan denetimlerinde 94 puan alarak birinci olduk" dedi. Hastaneye alınması gerek cihazlar ve eksikler hakkında da bilgiler veren Dr. Akalın toplantının sonunda hastane yönetimini katılımcılara tanıttı.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

Gazipaşa'da 2 kaza, 2 yaralı

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde meydana gelen 2 ayrı trafik kazasında 2 kişi yaralandı. İlçedeki ilk kaza önceki gün saat 08.00'de D-400 karayolu itfaiye girişinde meydana geldi. Gülşen Uçucu yönetimindeki 07 AUE 43 plakalı otomobil, itfaiye kavşağında itfaiye yolundan İsmail Bilir yönetimindeki 07 BE 0570 kamyonete arkadan çarptı. Çarpmanın etkisi ile araçlarda maddi hasar oluşurken, otomobil sürücüsü Gülşen Uçucu hafif şekilde yaralandı. Hastaneye sevk edilen Gülşen Uçucu, ilk müdahalenin ardından Alanya Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

PARK HALİNDEKİ OTOBÜSE ÇARPTI

Diğer kaza ise ilçeye Pazarcı Mahallesi'nde meydana geldi. Koru Mahallesi'nden ilçe merkezine seyir halinde olan Ümmü Gülsüm Köse'nin kullandığı 07 E 6482 plakalı otomobil, aniden önüne çıkan bir araca çarpmamak için manevra yapınca yol kenarında park halinde olan 07 NH 888 plakalı otobüse çarptı. Çarpmanın şiddetiyle araçtaki Ümmü Gülsüm Köse'nin oğlu 11 yaşındaki Çağan Köse, başından hafif şekilde yaralandı. Gazipaşa Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınan Çağan Köse, ardından ambulansla Alanya Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto. Kazadan resimler, yaralılar Gülşen Uçucu ve Çağan Köse

=== - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Nafi Güral Türkiye Antalya Termal Yerel Haberler

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakan Tekin'den, Kocaeli'de öğretmene saldırıya tepki: Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu hayata geçireceğiz

Bakan Tekin'den, Kocaeli'de öğretmene saldırıya tepki: Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu hayata geçireceğiz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title