Haberler

Hevesle aldığı kırmızı eti yiyip şarbon oldu! Ölümden döndükten sonra tek bir kişiye sitem etti

Güncelleme:

Elazığ'da yaklaşık 2 ay önce aldığı etten şarbon bulaştıktan sonra kaldırıldığı hastanede yaşam savaşı veren Bekir Aydın, 25 günlük tedavi sonrası taburcu oldu. Normal hayatına dönen Bekir Aydın, yaşadıklarından sonra bir daha evine et sokmamaya yemin etti. Eti aldığı kasaba da sitem eden Aydın, "Hastalıklı hayvanları kasaplara vermeyelim. Ayrıca kasap beni ne aradı ne de yanıma geldi. Hastane odasında onu bekliyordum" dedi.

Elazığ'da yaşayan Bekir Aydın , yaklaşık 2 ay önce bir kasaptan kırmızı et aldı. O gün eşinin yerine yemeği kendisi yapan Bekir Aydın, yemeği ailesiyle birlikte yedikten sonra el ve vücudunda yaralar çıktı. Aydın, yaraları sivilce sanarak hastaneye gitmedi. 9 gün sonra acil servise giden Aydın, daha sonra yaranın büyümesiyle tekrar hastaneye gitme kararı aldı.

Aldığı etten 'Şarbon' bulaştıktan sonra ölümden döndü, evine et sokmuyor

YAŞADIKLARINDAN SONRA EVİNE BİR DAHA ET SOKMADI

Fırat Üniversitesi Hastanesi enfeksiyon hastalıkları bölümünde yapılan tetkiklerde Aydın'da şarbon tespit edildi. Hastanın et yediğini söylemesi üzerine de durum Elazığ il Sağlık Müdürlüğü ile Tarım ve Orman il Müdürlüğüne iletildi ve ekiplerin ette yaptığı incelemede şarbona rastlandığı kaydedildi. 25 gün hastanede yattıktan sonra taburcu edilen ve bulaş riskinden dolayı yaklaşık 2 aydır evinde oturan Aydın, sağlığına kavuşmanın buruk mutluluğunu yaşıyor. Hastane odasında kasabın kendisini ziyaret etmesini beklediğini dile getiren Aydın, ayrıca o günden beri evine kırmızı et almadığını ve almayı da düşünmediklerini kaydetti.

Aldığı etten 'Şarbon' bulaştıktan sonra ölümden döndü, evine et sokmuyor

25 GÜN BOYUNCA TEDAVİ GÖRDÜ

Elazığ'da faaliyet gösteren bir kasaptan yaklaşık 2 ay önce et aldıktan sonra hastanelik olduğunu dile getiren Bekir Aydın, " Bu etten bana şarbon bulaştı. Hastaneye gittim. Orada 25 gün tedavi gördüm, 15 günü kritik ve çok zordu. Benim açımdan geceleri çok acılı geçiyordu. Antibiyotik, serum ve merhem tedavisi gördüm. Bu tedaviler soncundan taburcu oldum. Topluma bulaşmamam gerektiği söylendi. 2 aydır evimdeyim. İşimden gücümden oldum. Hiçbir iş yapamadım ve zor geçiniyorum. Bana ayrıca binlerce mesaj geldi ve çoğu kişi bu hastalığı bilmiyor" dedi.

Aldığı etten 'Şarbon' bulaştıktan sonra ölümden döndü, evine et sokmuyor

"KASAP BENİ NE ARADI NE DE SORDU"

Taburcu olduğu günden beri evine et sokmadığını ve bundan sonra da almayı düşünmediğini belirten Aydın, " Bu hastalık çiğ etten bulaşıyor. Evine getirdiğin çiğ eti eldivenle yıkarsan bulaşmaz. Ancak elinde iğne ucu kadar bir yara varsa bu hastalık direkt götürüyor. Benim elimde egzama vardı. Onun için dikkatli olalım. Ben o günden bugüne 2 ay geçti eve et almamışım. Et almaya korkuyorum çünkü şimdiye kadar aldığıma da pişmanım. Paramla et aldım ama geldi hayatıma mal oldu. Bundan sonrasında da eve et alıp almayacağımı zaman gösterecek. Ayrıca hayvan sahiplerinden ricam, hayvanların aşılarını yaptırsınlar. Hastalıklı hayvanları kasaplara vermeyelim. Ayrıca kasap beni ne aradı ne de yanıma geldi. Hastane odasında onu bekliyordum. " diye konuştu.

Aldığı etten 'Şarbon' bulaştıktan sonra ölümden döndü, evine et sokmuyor

Aldığı etten 'Şarbon' bulaştıktan sonra ölümden döndü, evine et sokmuyor

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bekir Aydın Şarbon Elazığ Aydın Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title