Haberler

CHP'li Ağbaba, Arguvan'ı Ziyaret Etti

Güncelleme:

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya'nın Arguvan ilçesinde çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya'nın Arguvan ilçesinde çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, beraberinde CHP Arguvan İlçe Başkanı Hasan Yücel, İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Mengüç ve partinin Arguvan Belediye Başkanlığı adayı Mehmet Kızıldaş ile birlikte Arguvan'a bağlı Bozburun, Karababa, Gümüşlü, İsaköy, Morhamam köyleri ile Arguvan merkezinde çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.

Ağbaba, Arguvan ziyaretlerine karaciğer hastalıklarının yaygın olarak görüldüğü Bozburun (Parçikan) Köyü'nden başladı. Köylüler önümüzdeki günlerde bir heyetin köye gelerek inceleme yapacaklarını söyleyerek, köyde yer altı kanalizasyon şebekesinin olmadığını, içme suyunun bulunmadığını dile getirdi. Evlerin büyük kısmının yıkıldığını belirten köylüler, kentsel dönüşüm projelerinin ise hala bekletildiğini ifade etti.

Milletvekili Veli Ağbaba, karaciğer nakli olan köylülerle görüştükten sonra yaptığı değerlendirmede "Parçikan Malatya'ya yakın bir köyümüz. Bu yöredeki hayvancılığın en çok olduğu köylerden biri. On binin üzerinde küçükbaş hayvan yetiştiriliyor. Bu devirde hayvancılık yapmak büyük bir fedakarlık. Ancak, Parçikan hiç hizmet alamamış bir köy. 1970'lerden itibaren 200'e yakın kişi karaciğer hastalığından vefat etmiş. Bu sonuç dünyanın her yerinde incelenmesi gereken bir durum. Bu sorunu tekrar gündeme getireceğim. Sağlık Bakanı ile konuyu tekrar görüşeceğim. Siz yine de şanslısınız. Hemşeriniz dünyanın en önemli karaciğer nakli ekibinin başında. Prof. Dr. Sezai Yılmaz konuyu yakından takip ediyor" dedi.

"Sizin oy verdikleriniz, Parçikan'ın sorunlarını anlatmak yerine, çözmek yerine, hayvancılığın, kayısının sorunlarını anlatmak yerine maalesef son dönemde para kutularını, dolarları, yolsuzluk yapanları savunuyorlar" diyerek konuşmasına devam eden Ağbaba, "TBMM'de bizim dışımızda Malatya'nın sorunlarını gündeme getiren kimse yok. Malatya'nın milletvekilleri hırsızı savunacağına, bir Parçikanlıyı savunsun. Türkiye zenginleşti, milli gelir 3 kat arttı diyorlar. Parçikan'da bir tane zenginleşen yok. Zenginleşenler hayvancılık yapan, yaylacılık yapan değil. Emeğiyle geçinenler değil. Zenginleşen hırsızlık yapanlar. Zenginleşen Parçikan'ın hakkını çalanlar. Burada hala ayakkabı bulamayan çocuklar var. 10 yıldır üzerine kaban alamayan köylüler var" ifadelerini kullandı.

Ağbaba ve beraberindekiler daha sonra Gümüşlü, İsaköy ve Morhamam'da yapılan Abdal Musa Lokmalarına katılarak, köylüler ile uzun süre sohbet etti. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Veli Ağbaba Malatya Arguvan Yerel Haberler

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Esenyurt'ta mide bulandıran görüntüler! Dükkanına gelen çocuğu dövdü, yetmedi annesini taciz etti

Esenyurt'ta mide bulandıran görüntüler! Dükkanına gelen çocuğu dövdü, yetmedi annesini taciz etti

Bakmadan Geçme

Di Marzio kimdir? Di Marzio kaç yaşında, nereli, mesleği ne? LOL çöktü mü? 4 Haziran Salı LOL sorun mu var? #129300 Icardi gidiyor mu? Icardi ayrılacak mı? #129300 Emekliye bayram ikramiyesi artacak mı? 3 bin TL emekli ikramiyesi ne kadar olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? #129300 4 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 4 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 4 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title