Haberler

Adıyaman Engelli Girişimciliği Çalıştayı Düzenlendi

Adıyaman Üniversitesi Rektörlük konferans salonunda 1. Adıyaman Engelli Girişimciliği Çalıştayı düzenlendi.

Adıyaman Üniversitesi Rektörlük konferans salonunda 1. Adıyaman Engelli Girişimciliği Çalıştayı düzenlendi.

Adıyaman Üniversitesi, Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Adıyaman Genç Kuşak Girişimci Kadınlar ve İstihdam Derneği'nin (AKİD) organizatörlüğünde gerçekleştirilen çalıştaya çeşitli sivil toplum kuruluşları destek verdi. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan proje yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Suat Aşkın, "Engelli Girişimciliği Çalıştayı kamu, özel sektör ve STK'lardan davet edilen uzman, mühendis ve öğretim elemanlarının sunumlarıyla gerçekleştirilecek olup, engelli bireylerin kendi işlerini kurabilmeleri, istihdam fırsatlarının artırılması, iş hayatına entegrasyonlarının sağlanabilmesi ve bu konuda toplumsal farkındalığın artırılabilmesi için farklı iş modelleri, projeleri ve hibe destekleri üzerinde durularak bu konuda Politik, Ekonomik, Sosyal ve Teknolojik olmak üzere PEST yaklaşımı çerçevesinde sunumlar ve değerlendirmeler yapılacaktır" dedi.

Açılışta, Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, Adıyaman Genç Kuşak Girişimci Kadınlar ve İstihdam Derneği (AKİD) Başkanı Birsen Günay ve Engelsiz Hayat Dayanışma Derneği Adıyaman Temsilcisi Bülent Buğday ve Vali Yardımcısı Levent Öztin birer selamlama konuşması yaptı.

İşaret Dili Tercümanları Yasemin Tatlıpınar Çalğan ve Meltem Kahraman'ın tercümanlığında gün boyu süren çalıştay dört oturum ile gerçekleştirildi. Engelli Girişimciliğinin Politik Boyutu oturum başkanlığını Yrd. Doç. Dr. Abuzer Uludağ, Engelli Girişimciliğinin Ekonomik Boyutu oturum başkanlığını Doç. Dr. Yusuf Ekrem Akbaş, Engelli Girişimciliğinin Sosyal Boyutu oturum başkanlığını Doç. Dr. Özge ÖZGÜR Bayır ve Engelli Girişimciliğinin Teknolojik Boyutu oturum başkanlığını Doç. Dr. Bayram Erzurumluoğlu yaptı.

Programa Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş'ın eşi Beyhan Demirtaş, AK Parti İl Başkanı Abdurahman Dimez,çeşitli kurum ve kuruluş müdürünün yanı sıra çok sayıda sivil toplum kuruluşunun temsilcisi katıldı. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adıyaman Üniversitesi Mahmut Demirtaş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title