Haberler

Adana'da "Girişimcinin Gücü" Konferansı

Analiz Uzmanı Nur Demirok, Günümüzde Küresel Ekonomide İnsan Unsurunun Ön Plana Çıktığını Belirterek, "Adana'nın Çok Önemli İnsan Potansiyeli Var. Bunun Harekete Geçirilmesi Lazım" Dedi.

Analiz Uzmanı Nur Demirok, günümüzde küresel ekonomide insan unsurunun ön plana çıktığını belirterek, "Adana'nın çok önemli insan potansiyeli var. Bunun harekete geçirilmesi lazım" dedi.

Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticileri Vakfı (TOSYÖV) Adana Destekleme Derneği tarafından Seyhan Oteli'nde Fortisbank'ın katkılarıyla düzenlenen "Girişimcinin Gücü" konulu konferansta konuşan Demirok, Adana'nın bir ilkler kenti olduğunu söyledi. "İlk holding fikri Adana'da atıldı. İlk işletmeler, ilk girişim, kapitalist atılımların fikri burada atıldı. Sabancılar örneği bunun en önemli göstergesidir. Bu girişimcilik ruhununu tecellisidir" diyen Demirok, Adanalı

olmanın zamanında bir ayrıcalık olduğunu söyledi.

1950'li yıllarda Adana'nın çok yüksek bir refah düzeyine sahip olduğunu belirten Demirok, bu yüzden bir çok girişimcinin Adana'ya yerleştiğini söyledi. Adana'nın bu yükselişinde Marshall Yardımı olarak bilinen Amerikan yardımlarınının büyük payı olduğunu belirten Demirok, "Yardımlarla Adana'nın gözü açıldı. Böylece Adana da mekanik tarıma açıldı, işletmeler kuruldu, sanayii gelişti. Bu gelişmeler sermaye birikimine neden oldu, yatırımlar arttı" dedi. Bütün bu gelişmelerin kapitalist ekonominin

gelişmesine, dolayısıyla da ekonomi egemen anlayışın bürokrasi egemen anlayışa galebe gelmesine neden olduğunu kaydeden Demirok, "Ancak daha sonra Adana bu cazibesini kaybetti. Çünkü değişim çizgisini kaybetti. Rekabet hissini kaybetti. Böylece girimci ruhu kaybetti. Böylece sermaye kaçtı. Sermaye kaçışı ise Adana'nın cazibesini düşürdü" diye konuştu.

Bir kentin küresel değişim ve farklılığa ayak uydurması gerektiğini ve heyecan uyandırması gerektiğini belirten Demirok, metropolleşen kentlerin klasik sermaye gücünden çok, yeni fikirler üreten insanların ortak çalışmalarına ihtiyacı olduğunu, Adana'nın insan potansiyeline sahip olduğunu ve bunu harekete geçirmesi gerektiğini söyledi.

Konferansa Adana Valisi İlhan Atış, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, TOSYEV Başkanı Mehmet Erel, Fortisbank yetkilileri ve işadamaları katıldı.

(HT-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title