Haberler

AB İnsan Hakları Film Günleri Yarın Başlayacak

Güncelleme:

AB Türkiye Delegasyonu, AB üye ülkeleri ve kültür merkezlerinin katkılarıyla organize edilen 3. AB İnsan Hakları Film Günleri, yarın başlayacak.

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu, AB üye ülkeleri ve kültür merkezlerinin katkılarıyla 10 Aralık İnsan Hakları Günü kapsamında düzenlenen "3. AB İnsan Hakları Film Günleri", 13-15 Aralık'ta Nilüfer Belediyesi Konak Kültürevi'nde yapılacak.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, AB Türkiye Delegasyonu Birinci Müsteşarı Stefano Fantaroni, AB İnsan Hakları Film Günlerine desteklerinden dolayı Nilüfer Belediyesi Başkanı Mustafa Bozbey'i makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Bozbey, katılımcılığı, şeffaflığı çok önemseyen, insan haklarına, hukukun üstünlüğüne olan duyarlılığı her zaman ortaya koyan bir kurum olduklarını bildirdi.

Demokrasinin yerelden yükselmesi gerektiğine inandıklarını belirten Bozbey, "Avrupa Birliğindeki özgürlük ve demokrasi anlayışının ülkemizde de olmasını arzu ediyoruz. Aynı şekilde insan hakları anlayışının ve dezavantajlı gruplara verilen değerlerin de ülkemizin her yerinde olmasını istiyoruz" dedi.

Fantaroni ise "3. AB İnsan Hakları Film Günleri" kapsamında Bursa'ya geldiğini, etkinliğe destek veren Bozbey'e teşekkür ziyaretinde bulunduğunu aktardı.

AB Türkiye Delegasyonu, AB üye ülkeleri ve kültür merkezlerinin katkıları ile 10 Aralık İnsan Hakları Günü kapsamında "3. AB İnsan Hakları Film Günleri, 13-15 Aralık'ta Konak Kültürevi Serdar Şafak Sahnesi'nde yapılacak. Film Günleri çerçevesinde öğrenciler, insan hakları savunucuları, sinemaseverler ve konuya duyarlı herkes, "insan hakları" temalı filmleri ve belgeselleri ücretsiz olarak izleyebilecek. Festival boyunca birçok AB üyesi ülkeden 20'den fazla film, ücretsiz olarak sinemaseverlerin beğenisine sunulacak. - Bursa

Kaynak: AA / Yerel

Avrupa Birliği Mustafa Bozbey Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title