Haberler

500 Anne-Babaya Sertifika Verildi

Avrupa Birliği, UNICEF ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından aile eğitimleri amacıyla başlatılan ülke genelinde "7-19 Aile Eğitimi"ne Samsun'da katılan 500 anne ve babaya düzenlenen törenle sertifikaları verildi.2009 yılında Avrupa Birliği, UNICEF...

Avrupa Birliği, UNICEF ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından aile eğitimleri amacıyla başlatılan ülke genelinde "7-19 Aile Eğitimi"ne Samsun'da katılan 500 anne ve babaya düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

2009 yılında Avrupa Birliği, UNICEF ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 7-19 yaş çocuğu olan ebeveynlere yönelik uygulanan aile eğitimlerine Samsun'da katılan 500 ebeveyne Atatürk Kültür Merkezi Büyük Salon'da düzenlenen törenle belgeleri verildi.

Törende konuşan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, anne ve babaların eğitimi ve çocukların üzerindeki otoriterlerinin büyük önem taşıdığını söyledi. Vali Aksoy, "Anne ve babaların çocuklarını daha iyi yönlendirmeleri bakımından yaptıkları iş çok önemlidir. Çocukları okula göndermek ve ihtiyaçlarını karşılamak sorumluluğumuzu yerine getirmiyor. Sorunlar konusunda bilgi sahibi olmak için okuldaki yöneticilerle irtibat halinde olmak çok önemlidir. Takipçi olabilirsek çocuklarımızı daha iyi yetiştirebiliriz diye düşünüyorum. Özellikle ergenlik döneminde aileyle ve arkadaşlıkları iye ilişkiler büyük önem taşıyor. Bilimsel çalışmalarda Türkiye'de ve Samsun'da da intihara teşebbüslerde 15 - 24 yaş grubu en yüksek yaş grubudur. Uzmanların görüşüne göre, ergenlik döneminde çocuklarımızla olan iletişimlerimizdeki eksikliklerdir. Onun için bu anne ve baba eğitimi büyük önem taşıyor. Sizler hangi konuda eğitim almak ya da kurs almak istiyorsanız bütün okullarımız sizin emrinizde, yeter ki başvurun. Ders saatleri dışında hafta sonlarını da faaliyetlerde bulunabilirsiniz" dedi.

Eğitimlere katılan aile sayılarıyla Samsun'un ilk 3'te olduğunu söyleyen Vali Aksoy, "Eğitimleri almayan çevrenize muhakkak bu eğitimleri tavsiye edin. Samsun'da 255 bin öğrencimiz var ve eğitim verdiğimiz aile anne-baba sayısı 30 bin. Hedefimiz bu sayıyı üst noktalara getirmektir. Bu sayıyla Türkiye'de Samsun ilk 3 kent arası arasında. Sayılar bazen değişebiliyor. Eğitme katılarak belge almaya hak kazanan anne ve babaları tebrik ediyorum. Bu bakımdan emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mustafa Baloğlu, "7-19 yaş aile eğitimlerinde ailelere, ergeni tanımak, iletişim kurmak, olumlu davranış kazandırma gibi konular yer almaktadır. Biz bu eğitimlere çok önem veriyoruz" şeklinde konuştu.

Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora, "Siz olmadan eğitimler olmaz. Eğitim ailede başlar ve devam eder. Çocuklarımızın sosyalleşmesi, eğitimi, fiziksel ve ruhsal gelişiminde ailenin de payı çok büyüktür. Ben bu eğitimlere katılan tüm ailelerimize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından başta Vali Hüseyin Aksoy, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mustafa Baloğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora, ailelere belgelerini verdiler. Törene ayrıca Samsun Baro Başkanı Necat Anıl, Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Yıldırım, ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri öğretmenler ve çok sayıda aile katıldı. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Avrupa Birliği Hüseyin Aksoy Samsun Yerel Haberler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Bakmadan Geçme

Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Van Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Van Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Şırnak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Şırnak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Sivas Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Sivas Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Sinop Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Sinop Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Siirt Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Siirt Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Şanlıurfa Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Şanlıurfa Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Dışişleri Bakanı Fidan'dan Rusya-Ukrayna savaşı uyarısı: Köprüden önceki son çıkış olabilir

Dışişleri Bakanı Fidan'dan Rusya-Ukrayna savaşı uyarısı: Köprüden önceki son çıkış olabilir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title