Haberler

3.malatya Anadolu Kitap Fuarı

Tarihçi Yazar Süleyman Kocabaş, "Kitap okumayan toplumlar, kitap okuyan toplumların ayağı altında ezilirler”dedi.Malaya Büyükşehir Belediyesi yanındaki 5 bin metrekare kapalı alanda 29 Nisan’da açılan ve 4 Mayıs akşamı sona erecek olan 3. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı ‘nda kitaplarını imzalayan Tarihçi Yazar Süleyman Kocabaş, Kayseri doğumlu olduğunu hatırlatıp, Osmanlı ve Cumhuriyet tarihi üzerine 66 kitabı bulunduğunu vurguladı.

Tarihçi Yazar Süleyman Kocabaş, "Kitap okumayan toplumlar, kitap okuyan toplumların ayağı altında ezilirler"dedi.

Malaya Büyükşehir Belediyesi yanındaki 5 bin metrekare kapalı alanda 29 Nisan'da açılan ve 4 Mayıs akşamı sona erecek olan 3. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı 'nda kitaplarını imzalayan Tarihçi Yazar Süleyman Kocabaş, Kayseri doğumlu olduğunu hatırlatıp, Osmanlı ve Cumhuriyet tarihi üzerine 66 kitabı bulunduğunu vurguladı. Kocabaş, 3. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı hakkında olumlu görüşlerini dile getirdi.

Günümüzde çocuk ve gençlerin okumadan uzak durup, internet, televizyon ve cep telefonu aşinası olmalarını değerlendiren Tarihçi Yazar Süleyman Kocabaş,"Cenab-ı Allah'ın ilk emri oku'dur. Bu nedenle okumayı ihmal etmemeliyiz. Kitap okumayan toplumlar, kitap okuyan toplumların ayağı altında ezilirler. Bu bakımdan Türk toplumumum bol bol okuması lazım. Maalesef kitap okuma alışkanlığımız az. 10 bin kişide bir kişi kitap alıp okuyor. Bu rakam Japonya ve İngiltere ve ABD'de yüzde 14'dür. Türkiye'nin bu açığı kapatması lazım. Bütün gençlere tavsiyem, bol bol kitap okusunlar ve internete sınırlı meşgul olsunlar" dedi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kayseri Kocabaş Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title