Haberler

Yerel Yönetimler Siyaset Akademisi Programı" - Güllüce

"Yerel Yönetimler Siyaset Akademisi Programı"- Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce: - "Bugünkü hükümetin doğum yeri yerel yönetimlerdir.

"Yerel Yönetimler Siyaset Akademisi Programı"- Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce: - "Bugünkü hükümetin doğum yeri yerel yönetimlerdir. Şu an mecliste bulunan birçok arkadaşımız yerel yönetimlerden gelmiştir"- " Türkiye'de Güneydoğu meselesi olmasaydı yerel yönetimler bugün daha farklı bir yere gelirdi" Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Bugünkü hükümetin doğum yeri yerel yönetimlerdir. Şu an mecliste bulunan birçok arkadaşımız yerel yönetimlerden gelmiştir" dedi. Birlik Vakfı'nca düzenlenen "Yerel Yönetimler Siyaset Akademisi Programı"nda konuşan Güllüce, belediye başkanı olduğu dönemlerde yaşadığı zorlukları anlattı. Tuzla'da seçimleri kazandığında vatandaşların evine gidecek yolu bile olmadığını aktaran Güllüce, " Tuzla'da E-5'e yakın bazı mahallelerde kömür alan şahıs, kamyonu yolda döküyor ve evine 300-400 metre kala kömürü el arabasında taşıyordu. Çünkü evin kapısının önüne giden bir yol yoktu. O dönemler elimi nereye attıysam dondu. Çok sıkıntılar çektim, amansız bir muhalefet vardı" diye konuştu. Güllüce, Tuzla'nın bugünkü noktaya gelmesi için büyük emekler harcandığını belirterek, şöyle devam etti: "İlçenin merkezinde kalan bir mahallesi çöplüktü. Hani o meşhur Ümraniye katliamı oldu ve 38 kişi çöple katledildi biliyorsunuz. Aynısı Tuzla'da da vardı. Sonra ben İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bu alandaki çöpü kaldırmasını, burada da bir patlama olacağını, insanların öleceğini defalarca söyledim. Beni dinlemediler ve ben de makam masamı, sandalyemi alıp Tuzla çöplüğüne gittim. Çöplüğe makam masamı koyup, orada 3 gün başkanlık yaptım ve çöp döktürmedim. Allah fırsat verdi ve yerel seçimler olunca Recep Tayyip Erdoğan belediye başkanı seçildi. Başkan olduktan 7 gün sonra yanlış hatırlamıyorsam 4 Nisan'dı ve o çöplüğü kapattık. Şimdi hani böyle çevre falan diye bağırıp çağırıyorlar. Çevrecilik işte böyle olur. Allah ondan razı olsun. Belediye başkanı olduğum dönemlerde mührümü 6 ayda zor almıştım. Allah'a şükür Türkiye nereden nerelere geldi."Güllüce, yerel yönetimlerin genel yönetimlerin altyapısı niteliği taşıdığını ve belediyeciliğin çok önemli olduğunu kaydetti.Dünyada yerel yönetimlerdeki başarının genel yönetimleri etkilediğinin bilindiğini ve herkes tarafından kabul edildiğini vurgulayan Güllüce, "2004'e kadar Tuzla'da belediye başkanlığı yaptık. Tuzla'nın bugünkü hale gelmesinde bizim izimiz var. Bugünkü hükümetin doğum yeri yerel yönetimlerdir. Şu an mecliste bulunan birçok arkadaşımız yerel yönetimlerden gelmiştir. Türkiye'de Güneydoğu meselesi olmasaydı yerel yönetimler bugün daha farklı bir yere gelirdi. Zaten genel yönetimlerin geliştiği yer oralardır yani yerel yönetimlerdir. Olması gereken bu ve dünyada trend bu yönde. Türkiye'de de aynı durum söz konusu" ifadelerini kullandı. -"Yerel Yönetimler Siyaset Akademisi Programı"-Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce

Kaynak: AA / Güncel

İdris Güllüce Türkiye Tuzla Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

bozlak:

maşallah böyle oluşumlar sayesinde ileriki yılların siyasetçileri yetişmiş oluyor

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title