Haberler

Yeni Yasama Yılı Resepsiyonu

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: "Türkiye'de spor alanlarında şiddete yönelik organize işler olursa emin olun polis operasyonları da devam edecektir"

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Türkiye'de spor alanlarında şiddete yönelik organize işlerin olması halinde polis operasyonlarının da devam edeceğini söyledi.

Kılıç, yeni yasama yılı resepsiyonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıç, sporda şiddet yasasına ilişkin bir soru üzerine, öncelikle koruma görevlisiyle ilgili düzenlemenin geleceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Ama koruma görevlisini birebir polis kolluk kuvveti olarak değerlendirmemek lazım. Koruma görevlisi İçişleri Bakanlığı tarafından şartları belirlenecek ve o şartlar doğrultusunda alacakları eğitim ve duruşları itibariyle muhtemelen resmi  polis ile sivil polis arasında bir ara kademede görev yapacaklar. Çünkü farklı kamu binalarının koruma  görevinin de kendilerine verilmesiyle ilgili bir düşünce vardı. Stadyumlar, spor  salonları buralarda da görev yapacaklar. Bu sayede de polisin fazla mesai  yapmasının, yorgunluğunun önüne bir anlamda geçilmiş olacak.  Tabii biz özel güvenlikten polise geçilmesini gönüllü olarak kendimiz  arzu etmeyiz. Ama son Beşiktaş-Galatasaray  maçında yaşananlar artık kimseye söyleyecek söz bırakmadı. Son polis operasyonları bu noktada  epey bir dikkatleri çekmişe benziyor. Türkiye'de spor alanlarında şiddete yönelik organize işler olursa emin olun polis operasyonları da devam edecektir. Nihayetinde polis otoritesini ve gücünü hukuk devletinin verdiği yasal güçten almaktadır. Hukukun ihlali  yönünde organize bir girişim tespit ederse, tedbirlerini de gecikmeksizin alacaktır."

Kılıç, "UEFA bu konuda nasıl ikna edilecek?"  sorusunu da, "UEFA stadyumlarda üniformalı polis görüntüsünün olmamasını istemektedir. Onun dışında güvenlik üniformasıyla ve normal koşullarda vazifesini yapacak bir emniyet biriminin spor alanlarında bulunmasından yana UEFA'nın bir sıkıntısı olacağını zannetmiyorum. Tabii UEFA açısından en büyük öncelik fair-play kurallarının uygulanmasıdır, şiddetin sonlandırılmasıdır, holiganizmin hortlamaması, canlanmamasıdır. Bu güvenlik ihtiyacını UEFA ile  karşılıklı olarak tolere edebilecek durumdayız. Görüşmeleri elbette TFF sürdürecek ama bir sorun yaşanacağı kanısında değilim" şeklinde yanıtladı. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title