Haberler

Yeni Uygulamalı İşgücü Yetiştirme Kursu Sertifika ve Tanıtım Töreni

Ereğli İlçesinde, 'Yeni Uygulamalı Girişimcilik Proje ve İşgücü Yetiştirme Kursu' Sertifika ve Tanıtım Töreni Düzenlendi.

Ereğli ilçesinde, 'Yeni Uygulamalı Girişimcilik Proje ve İşgücü Yetiştirme Kursu' sertifika ve tanıtım töreni düzenlendi.

Türkiye İş Kurumu Zonguldak İl Müdürü Cemal Yiğit, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Konferans Salonu'ndaki törende yaptığı konuşmada, İŞKUR, Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Ebil Eğitim Merkezi'nin organizasyonunda, uygulamalı programlarda girişimcilik eğitimi ve istihdam garantili 64'er kişilik 3 ayrı meslek edindirme projesi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Mesleki eğitim programlarında engelli işsiz ve gelir getirici işi olmayan, projesi ile iş kurmak isteyenler ve sanayinin ihtiyacına yönelik, doğrudan istihdama cevap verecek ara eleman yetiştirmeyi hedefleyen projelere destek verdiklerini anlatan Yiğit, şöyle dedi:

'Kurslarda, 1718 vatandaşımıza yönelik 77 grup halinde eğitim verildi, 3 milyon 307 bin 215 lira harcama yapıldı. Proje kapsamında engelliler dahil 493 kişi işe yerleştirildi. 32'si Ereğli'de, 457'si Zonguldak ve diğer ilçelerde açılan kurslarda işin niteliği saklı kalmak kaydıyla yaş ve cinsiyet ayrımı yapmadan, her eğitim seviyesinde kursiyerlerimize meslek edindirilmiştir. 2011'deki hedefimiz ise benzeri projeleri daha da artırmaktır.'

KOSGEB İl Müdürü Yaşar Yıldırım da, yaşanan ekonomik kriz nedeniyle artan işsizliğin yarattığı sosyal ve ekonomik etkileri en aza indirmek amacında olduklarını belirterek, 'Program kapsamında uygulanabilir iş fikri olan girişimci adaylarına pazar araştırma, finansman ve zaman yönetimi, ürün tasarımı gibi konularda bilgilendirme yapılmış, atölye çalışmaları ile de planları hatırlatılmıştır' dedi.

Ebil Eğitim Merkezi Müdürü Fevzi Likoğlu ise uygulamalı girişimcilik kursuna katılanlardan 50 ve meslek edindirme kursuna katılanlardan ise 62'sinin sertifika almaya hak kazandığını kaydetti.

Ereğli Belediye Başkan Vekili Güler Demiroğlu, Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Zülkarneyn Kısık, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Coşkun, İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Muharrem Demirci, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Genç ve Meclis Başkanı Zeki Us, Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek ve davetlilerin katıldığı törende, kursiyerlere sertifikaları verildi.

(KAP-NER-MHD) - ZONGULDAK

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Hıdırellez Kuran'da geçiyor mu? Hıdırellez dinde var mı? Hıdırellez batıl inanç mı? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Konyaspor Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Konya FB ilk 11'inde kimler var? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Hıdırellez gül ağacına dilek nasıl yapılır, saat kaçta gömülür, gül ağacı şart mı? Hıdırellez nedir? Hıdırellezde neler yapılır? Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez dileği ne zaman yapılır? En güzel Hıdırellez mesajları! Resimli, anlamlı Hıdırellez mesajları 2024! Konyaspor Fenerbahçe maçı CANLI izle! 6 Mayıs Konyaspor FB maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 6-7 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kızıl Goncalar Ayza kim? Kızıl Goncalar Ayza karakteri gerçekte kim, Melisa Doğu kimdir? Kızıl Goncalar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ömer 55. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 6-7 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Selahaddin Eyyubi 24. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title