Haberler

Yeni Beyaz Zambaklar Açıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 ve Johnson Diversey İşbirliğinde Sağlık Müdürlüğü ve İnoksan’ın Desteğiyle Başlatılan €œbeyaz Zambak” Projesinde Hijyen Yarışını Kazanan Yeni Gıda İşletmeleri ve Tesisler Sertifikalarını Almaya Devam Ediyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 ve Johnson Diversey işbirliğinde Sağlık Müdürlüğü ve İnoksan’ın desteğiyle başlatılan “Beyaz Zambak” projesinde hijyen yarışını kazanan yeni gıda işletmeleri ve tesisler sertifikalarını almaya devam ediyor.

Beyaz Zambak projesinin üçüncü yılında 19 yeni gıda işletmesi daha Çelik Palas Oteli’nde düzenlenen törenle Beyaz Zambak sertifikalarını aldılar. Törende Bursa’da 3 yıldır sürdürülen kampanya ile daha önce Beyaz Zambak sertifikasını alan 61 gıda işletmesine de hizmetlerinde de aynı özeni gösterdikleri için teşekkür belgesi verildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, törende yaptığı konuşmada, Bursa’yı ‘Marka Kent’ hedefine ulaştırmak için halka birlikte katılımcı ve ortaklık anlayışı içinde çalışmanın bilincinde olduklarını söyledi. Sağlıklı ve modern bir kentin inşasında herkese önemli görevler düştüğünün altını çizen Şahin, “Bu hedefe de hep birlikte ulaşacağız. Yerel ve genel yönetimler olarak tüketici haklarının korunmasına önem veriyoruz. AB’ye giriş sürecinde de bu nokta, kriterler içinde yer almaktadır. Ülkemizde gıda terörü büyük boyutlardadır ve bu sorunu ancak gıda hijyeninde çağdaş standartları uygulayarak çözebiliriz. Herkes işini en iyi en kaliteli şekilde yapmak zorunda. Gıda işletmelerimiz de bu hedef doğrultusunda Bursa’nın itibarını artıracak standartlarda hizmet sunmalıdır” diye konuştu.

Hizmet standartlarını yüksek tutmayı ilke edinen işletmelerin Beyaz Zambak Projesi’ne dahil olarak gayretlerini ortaya koyduğunu hatırlatan Başkan Şahin, 19 yeni işletmenin Beyaz Zambak’lar arasına dahil olduğunu, 61 işletmenin ise kendisine duyulan güveni sürdürdüğünü kaydetti.

Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Tahsin Bulut, 3 yıldan bu yana 177 işletmede 425 kez işlem yapıldığını ve bugün 80 işletmenin kriterlerini karşılayarak, Beyaz Zambak almaya hak kazandığını kaydetti. Bursa’da yaşam kalitesini yükseltmeyi ve gıdada hijyeni en üst seviyeye ulaştırmayı hedefleyen Beyaz Zambak Projesi ile vatandaşların gönül rahatlığı ile hizmet alabileceği mekanların belirlendiğini dile getiren Bulut, Beyaz Zambak’ı daha önce alan 61 işletmenin de hijyen başta olmak üzere kaliteli hizmet felsefesini başarıyla sürdürdüğünü vurguladı.

Projeyi Yerel Gündem 21 ile yürüten JohnsonDiversey Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Velaaddin Kılıç ise Beyaz Zambak’ın bir cezalandırma değil, gelişme ve geliştirme projesi olduğunun altını çizdi. Hot Spots testini geçen işletme ve tesislerin, temizliğin ve hijyenin uluslar arası anlatımı olan Beyaz Zambak’ı almaya hak kazandığına işaret eden Kılıç, Bursa halkının Beyaz Zambak bayrağı olan işletmelerde gönül rahatlığı ile yemek yiyebileceklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından Başkan Hikmet Şahin, Beyaz Zambak almaya hak kazanan 19 işletmeye sertifikalarını sunarken, Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcıları Sabri Yalın ve Muammer Subaşı ile Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Tahsin Bulut, Beyaz Zambak Projesi’ne daha önce dahil olan ve hassasiyetlerini sürdüren 61 işletmeye teşekkür belgesi verdiler.

(İHS) 29.04.2008 18:00 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

İsrailli temsilci, Birleşmiş Milletler'in Filistin kararını imha makinesine attı

İsrailli temsilci, Birleşmiş Milletler'in Filistin kararını imha makinesine attı

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title