Haberler

Yeni Anayasa Çalışmaları

TBMM Anayasa Uzlaşma Yazım Komisyonu, "Hakimler Kurulu" ve "Savcılar Kurulu" maddelerini müzakere etti ancak uzlaşma sağlanmadı Partiler, Adalet Bakanı'nın kurulda bulunup bulunmaması, oy hakkı ve nitelikli çoğunlukla seçilemediğinde kura yöntemine başvurulması konusunda anlaşamadı

MELDA ÇETİNER -  TBMM Anayasa Uzlaşma Yazım Komisyonu, yeni anayasada yer alacak "Hakimler Kurulu" ile "Savcılar Kurulu" maddeleri üzerinde müzakere yaptı ancak uzlaşma sağlanamadı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop başkanlığında toplanan Yazım Komisyonu, "Hakimler Kurulu" maddesini görüşürken, daha önce ele alınan ancak konuyla bağlantılı olan "Savcılar Kurulu" maddesini de birlikte ele aldı.

Partilerin madde üzerindeki temel uzlaşmazlık konuları olan  "Adalet Bakanı'nın kurulda bulunup bulunmaması, oy hakkının olup olmaması ile üyelerin TBMM tarafından nitelikli çoğunlukla seçilememesi halinde kuraya başvurulması" üzerinde uzlaşma sağlanamadı.

Öte yandan, Komisyon'un CHP'li üyelerinin konuyla ilgili  görüş ayrılığı bugünkü toplantıya da yansıdı.

AK Parti'li üye Şentop, AA muhabirine, maddeler üzerinde mesafe alınmasının zor olduğunu belirterek, "Adalet Bakanı yürütme olarak kurulda olmalı. Adalet politikalarının yürütülmesinde muhatap kim olacak, Parlamento'da kimden hesap sorulacak?" dedi.

Komisyon, her iki madde üzerindeki çalışmalarını yarın da sürdürecek. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Mustafa Şentop Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title