Haberler

Sorunlara farklı bir yaklaşım

Mert Çuhadaroğlu

Mert Çuhadaroğlu

Yazar
24.08.2022 02:45

Eğer hayatta isek çoğu zaman ortada çözülmesi gereken sorunlar ya da problemler de vardır. Bunları ortadan kaldırmak mümkün olmadığına göre yapılabilecek en iyi şey sorunlara olan yaklaşımı değiştirmektir. Soru varsa cevap da vardır diye düşünürüm, benzer şekilde sorun varsa çözüm de bulunur, elbette istisnalar olacaktır ama genel yaklaşım bu şekilde olabilir. Üstelik bunlar insanı geliştiren yönler de barındırabilir. Bir oyun gibi düşünebiliriz zaman zaman.

Bazı sorunlar çözümleri yani hediyeleri ile birlikte gelirler, çözdükten sonra bir bakmışsınız hayatınızda farklı ve güzel bir kapı açılmış. Her zaman her sorunu ya da problemi o an tek başımıza çözmemiz de gerekmiyor elbette. Bazen erteleyebiliriz bazen de yardım isteyebiliriz. Çoğu zaman bunu yapmıyoruz, yani yardım almadan tek başımıza çözmeye çalışıyoruz.

Ayrıca kendimize olan güvenimizi ve inancımızı artıran bir yönü de olabilir sorun çözmenin. Bu nedenle ben bazen küçük olanlardan başlarım, çözdükçe kendime olan güvenim artar ve sonra daha zor olan bir tanesi için harekete geçerim.

Başkasına tavsiye verir gibi düşünmek yöntemi de çoğu zaman işe yarar. Bu yaşadığım olayı bir başkası yaşıyor olsaydı ve çözümüne yönelik olarak benden bir tavsiye isteseydi ona ne önerirdim? İşte bu öneriyi kendi hayatımda uygulayabilirim.

Ayrıca çoğu zaman biraz cesaretli olmak gerekebilir, eyleme geçmenin cesareti artırdığına inanırım, kara kara düşünmek yerine çoğu zaman adım atmak işleri kolaylaştırır.

Halının altına süpürmek de her zaman çözüm olmaz, yüzleşmek gerekir bazen. Farkında olduğumuz halde çözümüne yönelik adım atmadığımız o kadar fazla şey oluyor ki genelde. Küçük de olsa bir yerlerden başlamak en güzel çözüm.

Kolay değil elbette, her zaman yazıldığı gibi olmayabiliyor, diğer yandan pek çok konunun çözüm anahtarı elimizde, sadece biraz cesaret ve istek gerekiyor.

Sevgi ile kalın.

title