Haberler

İç huzuruna sahip çık

Mert Çuhadaroğlu

Mert Çuhadaroğlu

Yazar
02.06.2021 02:11

Sahip olduğumuz en önemli şeylerden birisinin iç huzurumuz olduğunu ya da en azından olması gerektiğini düşünüyorum. Manevi dünyamızın en önemli parçalarından birisi de hiç şüphesiz huzur hissidir.

Bir insanın iç huzuruna sahip çıkabilmesi için bazı önerilerim olacak, bunların içinden kendinize uygun olanları seçip uygulamaya çalışabilirsiniz. Her şeyden önce sabırlı olmak çok önemli, eğer sabırsız bir yapınız var ise diğer anlatılanların tamamını da yapsanız iç huzurunu yakalamanız zor olabilecektir. İnsanın doğumu, büyümesi, doğada bir tohumun çiçeklenmesi, mevsimler, hepsi bize sabırlı olmamızı hatırlatan işaretlerdir. Özellikle de bir şeylerin değişmesi anlamında lütfen biraz daha sabırlı olun.

Diğer önemli bir alt başlık, beklentiyi çok yüksek tutmamak olabilir. Beklentiyi çok yüksek tuttuğunuzda elde edilen sonucun sizi tatmin etmemesi ve bunun huzurunuzu bozması söz konusu olabilir. Çıtayı nereye yerleştirdiğinize hep dikkat edin lütfen.

İç huzurunuza zaman zaman yatırım yapmayı da ihmal etmeyin lütfen, size huzur veren bir ortamda geçireceğiniz bir yarım saat bile etkili olabilir. Ben ayrıca bana huzur veren insanlarla daha çok zaman geçirmeyi, huzur vermeyenlerle de daha az zaman geçirmeyi tercih ediyorum. Bunun da önemli bir fark yarattığını söyleyebilirim çünkü enerji bulaşıcıdır, ondan size geçiverir.

Doğallık, samimiyet, dürüstlük ve vicdan gibi kavramların da iç huzuru ile çok bağlantılı olduğuna inanıyorum, yaşamımızı sürdürürken bu kavramlara ne kadar sadık kalabilirsek o kadar huzurlu oluyoruz.

Ayrıca sağlık konusu önemli elbette, lütfen sağlık kontrollerinizi ihmal etmeyin ve aşı sıranız geldiyse aşınızı olun.

Son olarak da duyguları iyi yönetmek, pozitif veya negatif ayırımı yapmadan tüm duygularımızı kucaklayabilmek önemli huzur için. Yaşamın iniş ve çıkışları olacaktır, bazen biraz daha iyi bazen biraz daha kötü hissedebilirsiniz, eğer belli düzeydeki bir iç huzurunu koruyabilirseniz işiniz her zaman daha kolay olur.

Sevgi ile kalın.

title