Haberler

Cesaretimizi nasıl artırabiliriz?

Mert Çuhadaroğlu

Mert Çuhadaroğlu

Yazar
21.04.2021 02:03

Dikkatimi daha çok endişe ve korkularıma mı veriyorum, yoksa bir şeyleri nasıl yapabileceğime mi odaklanıyorum, fırsatları araştırıp görebiliyor muyum?

Korku konusunda farkındalık kazanmak için en güzel yöntemlerden bir tanesi de korktuğumuz zaman kendimize tehlike nedir diye sorarak verdiğimiz cevapları not almaktır.

Korkmak son derece doğal bir duygudur, cesaret ise korkuların ortadan kalkması değil, korkularla birlikte ilerlemeye karar vermektir.

Çok yaygın olan korkulardan bazı örnekler verelim. Hayal etme korkusunda aslında hayal kırıklığı yaşamaktan korkmak söz konusudur. Kendinize şunu sorabilirsiniz, hayal kırıklığı yaşarsanız ne olur?

Başarısızlık korkusunda başarısız olursam ne olur sorusunun cevapları üzerinde düşünebilirsiniz. İnsanları üzme korkusu da oldukça yaygındır, diğer insanlar üzülürse ne olur? Buna benzer şekilde çatışma yaşama korkusu da sık görülür, fikirsel anlamda bir sözlü tartışma yaşanırsa ne olur?

Korkularla birlikte ilerlemeye seçmek için önce onları tanımlamak ve bir farkındalık kazanmak tavsiye edilebilir, yukarıdaki tüm soruların amacı da budur aslında.

Korkudan daha fazla cesaret ve inanç üretmemiz gerekiyor nihayetinde. Küçük adımlar atmak ve araştırmak önemlidir, bilgiyi artırmak, küçük başarılar elde etmek.

Ayrıca pireyi deve yapmamak, herkesi memnun etmeye çalışmamak, rutinleri değiştirmek ve konfor alanından çıkmak da kesinlikle işe yarar.

Kendimizi şaşırtmak, bahanelerimizle vedalaşmak, kuvvetli bir amaç edinip bunu kendimize hatırlatmak bizi zaman içinde daha cesur ve güvenli bir insana dönüştürecektir.

Her insan belli bir noktada kanatlarını açıp onların genişliğini ölçecek cesareti sergilemelidir.

title