Haberler

Bebek tekstilinde kurutucu kullanımı ve çamaşır yıkamada dikkat edilmesi gerekenler

Gizem Kösoğlu

Gizem Kösoğlu

Marka Danışmanı ve Bebek Ürünleri Uzmanı
06.04.2024 01:05

Bebek alışverişinin en hassas konularından biri de bebek tekstili ve bebek kıyafetlerinin yıkanma , kurulanma süreci.

Bu konuda kafa karışıklığı olabiliyor. Yönlendirmeler her noktada farklı farklı o nedenle de kendinize en yakın gelen fikri uyguluyorsunuz elbette. Ben de size beraber çalıştığım uzmanlarla birlikte neler önerdiğimizi yazmak istiyorum.

Öncelikli olarak bebek alışverişinde tekstil alışverişi ne zaman yapılmalı diyerek başlayalım mı?

Bebek tekstili doğumdan ne kadar önce alınmalı?

Tekstili doktorunuz tahmini doğum kilosunu söyledikten sonra almaya başlayabilirsiniz. Çünkü bebeğin 2600-2900-3500-4500 kg aralığında doğma ihtimali elbette var ama acaba hangisi? Çünkü 2500 bir bebek ile 3500 bir bebeğe giydireceğiniz tekstil aynı olmayacak. Bu noktada önce davranıp aldığınız ürünler çok küçük ya da çok büyük gelebilir. Ürünleri boşuna almış olmayalım diyorsanız ve bebeğin gelişimini desteklemek için de ideal boyutta ürünler giydirmeyi önemsiyorsanız alışverişi mutlaka doğru zamanda yapın.

Peki alışverişi yaptınız ama bebeğinizin o minik elbiselerini nasıl yıkayacaksınız?

Öncelikle granül sabunlardan başlamak istiyorum. Bu konuda bana ilk sorduğunuz soru o oluyor. Granül sabunlar çok yoğun maddeler. Granül sabunu az miktarda uygulayıp her noktaya yedirip bir de çok iyi durulamalısınız. Yani bebekli hayatta her ürün pratik ötesi olmalı bence ve granül sabunlar benim asla önereceğim bir pratikliğe ve güvenilirliğe sahip değil.

Bebeğinizin tekstil ürünlerini 100% doğal bir çamaşır sabunu ile yıkamalısınız. Ve kesinlikle yumuşatıcı kullanmamalısınız. Yumuşatıcı ve leke çıkarıcılar ekstra katkı maddesi içerir. O nedenle de bebek ürünlerinde ve hatta yetişkin çamaşırlarında da kullanmamanız gerektiğini düşünüyorum. Peki nasıl bir çamaşır sabunu?

Doğal yolla yumuşatma özelliği olan yani gliserini içinde olan, kokusunu bile doğal yolla elde eden bir çamaşır deterjanı kullanmalısınız. Birkaç markanınkini denedim ve maalesef gördüğüm şu. Parfümsüz ya da minimal parfüm içerenler yıkama sonrasında ağır bir koku bırakıyor. Ancak sadece birkaç markada bunun aksini ve o soft kokuyu alabilirsiniz. Onlar da sanırım 100% doğal oldukları için.

Kurutucu konusu da bebek tekstilinde en çok kafa karıştıran konu. Bu konuda ben ve hocalarımız oldukça netiz.

Bir çamaşır bir tam gün ya da saatlerce ıslak kalacağına kurutma makinesinin bebek / hassas programında kuruması çok daha sağlıklı. Bu konu benim için tartışmaya kapalı. Ancak herkesin yaşam şartları bambaşka. Bir kurutucu yok ise bu konuda da yapabilecek bir şeyimiz yok demektir.

Şartlarımızın el verdiği derecede en sağlıklı olanı seçeceğiz.

Elbette kurutma sonrasında da sıcak uygulama yani ütü yine mikroplar açısından faydalı olacaktır.

Benden şimdilik bu kadar. Sorularınız olur ise mesajlarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum…

O halde görüşmek üzere ?

title