Haberler

Yaşlılar Haftası'nda Anlamlı Açılış

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 18 - 24 Mart Yaşlılar Haftası Nedeniyle Yaptığı Konuşmada, "Üreten, Çalışan İnsanlar Hiçbir Zaman Yaşlanmazlar." Dedi. Narlıdere Emekli Sandığı Huzurevi'nde İzmir'deki Tüm Huzurevi Sakinlerin El Emeği Eserlerinden Oluşan Serginin Açılışı Gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Narl...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 18 - 24 Mart Yaşlılar Haftası nedeniyle yaptığı konuşmada, “Üreten, çalışan insanlar hiçbir zaman yaşlanmazlar.” dedi. Narlıdere Emekli Sandığı Huzurevi'nde İzmir'deki tüm huzurevi sakinlerin el emeği eserlerinden oluşan serginin açılışı gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir İl Sosyal Hizmetler Müdürü Zekeriya Ertaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu'nun katılımıyla açılan sergi, 25 Mart 2006 tarihine kadar gezilebilecek. Ahşap boyama, ebru, vitray, takı, resim, örgü gibi eserlerden oluşan ve bazı ürünlerin satışının da yapıldığı serginin açılışında konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Bu el emeği, göz nuru eserleri yapanlar, nasıl yaşlı olabilirler ki. 'Yaşlı' tabirinin belirlenmesi lazım. Çalışan, üreten, hayata bağlı olan hiç kimse yaşlı değildir. Büyükşehir Belediyesi olarak sizlere her türlü desteğe hazırız. Yaşlılar Haftasını kutluyorum.” dedi. “Dayanışma, sevgi, saygı, birlik ve beraberlik olduğu sürece yaşlanmak diye bir şey yoktur” diyen Başkan Kocaoğlu, “En önemlisi de üretmektir. Üretimden uzak durmayalım, üretecek olanakları da kaybetmeyelim. Ülkemizin başarısı, sizlerin mutluluğu üretime bağlıdır. Önemli olan fiziksel yaşlılık değil, beyin olarak yaşlanmamaktır” diye konuştu.

Vali Yardımcısı Fethi Özdemir de, “Sizlere 'yaşlı' diyemeyiz. El emeği göz nuru bu güzel serginizde sizlerdeki yılların tecrübesinin yansımalarını gördük. Sokaklarda miskin miskin dolaşan, tüm gün kahvehanelerde oturan gencecik insanlar var. Asıl yaşlı onlardır, sizler değilsiniz” dedi.

(Mİ-Mİ-

(Mİ-Mİ-)

19.03.2007 16:12 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title