Haberler

Uşak'ta Yaşlı Çift Gönülden Gönüle Projesiyle Yeni Evlerine Kavuştu

Güncelleme:

Uşak'ta, valiliğin ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yürüttüğü Gönülden Gönüle projesi ile yaşlı Ahmet- Döndü Kahraman çifti, yeni evlerine kavuştu.

Uşak'ta, valiliğin ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yürüttüğü  "gönülden gönüle" projesi ile yaşlı Ahmet- Döndü Kahraman çifti, yeni evlerine kavuştu.

Köme mahallesindeki yıkılmak üzere olan evlerinden alınan Ahmet Kahraman (92) ile eşi Döndü Kahraman (81) Uşak Valililği Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından Dikilitaş mahallesinde kendileri için kiralanan daireye yerleştirildi.

Çifti yeni evlerinde eşi ile birlikte ziyaret eden Uşak Valisi Seddar Yavuz, "gönülden gönüle" projesi kapsamında bu güne kadar 500 aileye ulaşıldığını, il genelinde benzer durumdaki ailelere ulaşmak için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Proje kapsamında şu ana kadar 120 evin bakımının yapıldığını, eksik olan ev eşyalarının temin edildiğini aktaran Yavuz, şunları söyledi:

"Ahmet amcamız eşi Döndü hanım ile birlikte güç şartlarda yaşamlarını sürdürüyorlardı. Bulundukları ev çok eski ve yıkılmak üzereydi. Ekiplerimiz yaşlı çiftin ihtiyaçları doğrultusunda yeni bir ev buldu ve evi yeni eşyalarla döşedi. Ahmet amcamız rahatsızlığı dolayısıyla hayatını yatağa bağlı olarak sürdürüyor. Artık bundan sonra bu sıcak evlerinde yaşamlarını sürdürecekler. Samimiyet ve içtenlikle yürüttüğümüz proje ile ihtiyaç sahibi ailelerimizin sorunlarını çözmeye gayret ediyoruz. Uşaklılar ellerinden geldiği kadar ihtiyaç sahibi ailelere yardımda bulunuyor bu çok önemli. Biz projeye başladığımızda devletimizin imkanlarını daha fazla kullanıyorduk. Ancak şimdi hayırseverlerimiz önemli desteklerde bulunuyor. Projeye isim verirken bu yardımlaşma  duygularını ortaya çıkarmak istemiştik. Şimdi görüyoruzki gönülden gönüle köprüler kuruluyor. Bu çok sevindirici."

Yeni evlerine kavuşan Ahmet Kahraman ise 10 çocuğu bulunduğunu, ancak hiçbirinin kendisine bakmadığını söyleyerek "Sayın Valimiz'den Allah razı olsun. Bize bu sıcak yuvayı hazırladıkları için teşekkür ediyorum" diyerek gözyaşı döktü.

Döndü Kahraman da maddi imkansızlıklar yüzünden zor günler yaşadıklarını belirterek "Eşim yatalak, çalışamıyor. Komşularımız getirirse yemek yiyorduk. Aç kaldığımız zamanlar oldu. Kışı yorganın altında geçirdik, ancak şimdi devletimiz bizi kurtardı. Herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu. - Uşak

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Kahraman Dikilitaş Uşak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title