Haberler

Yaşama Veda Eden Yaman Tüzcet Kimdir?

Güncelleme:

Tiyatro dünyasının ünlü yönetmeni, oyun yazarı ve oyuncusu Yaman Tüzcet, yaşamını sürdürdüğü Avustralya'da yaşamını yitirdi. Peki, Yaman Tüzcet kimdir?

1942 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Yaman Tüzcet, tiyatro okudu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'ndan başlayarak birçok tiyatroda çeşitli roller yer aldı. 1971-72'de TRT İstanbul Radyosu'nda "Yılbaşı Gecesi Özel Eğlence Programları"nı sunan oyuncu, TRT için, 1976'da "Dolmuş Show" ve 1978'de "Minik Dünya"yı yazdı, sundu ve oynadı.

APTİ VE FATOŞ'U YAZDI

1979 yılında Avustralya'ya giden Tüzcet, Melbourne'de, Avustralya tiyatrosunda oynadı. Ron Brown'un "The Jury" yapımında başrolde yer alan usta isim, birçok radyo, sahne, televizyon ve film çalışması yaptı. 1987'de Türkiye'ye döndü ve TRT 2'ye başrollerinde Ayşen Gruda ile başrol oynadığı "Apti ile Fatoş" dizisini yazdı. 1992'ye kadar eğlence yerlerinde tek veya grup şeklinde komedi gösterilerinde yer aldı. Amerikalı yönetmen Leo Eaton'un Türkiye'de çekilen "Time Line" adlı dizisinde rol aldı

Yaşama Veda Eden Yaman Tüzcet Kimdir?

KARTAL TİBET'İN FİLMLERİNDE OYNADI

Yaman Tüzcet, 1992-97 arası TRT 1 "Hafta Sonu Programı"nın kısa güldürülerini yazdı.1998'de Orhan Oğuz'un yönettiği "Delikanlı" dizisinde oynayan oyuncu, Kartal Tibet'in "Sosyete Şaban"ı, Tunç Başaran'ın "Abuzer Kadayıf"ı gibi çeşitli filmlerde rol aldı. 1999'da Steve Barron'un "Arabian Nights" adlı dizisinde İngiliz oyuncu Rufus Sewell ile oynadı.

BERLİN KAPLANI FİLMİNDE YER ALDI

Yaman Tüzcet, 2000 yılında İstanbul'da Müjdat Gezen'in sahnelediği "7 Kocalı Hürmüz" müzikalinde "Laz Koca" karakterine can verdi. 2001'de Haldun Dormen'in "Bir Kış Öyküsü" müzikalinde rol aldı. Aynı yıl TRT 2'de "Satırarası" programının güldürü bölümlerini sundu. Ardından Avustralya'ya döndü ve 2002'de "Ekrandaki Mürkçemiz", 2009'da "Bir Aktörün Serüvenleri" ve "Ay Mandalina" adlı kitapları yayınlandı. 2009-10 sezonunda "Yaşasın Deliler!" adlı tek kişilik güldürüsünü Müjdat Gezen Tiyatrosu'nda sergiledi. 2009 yılından itibaren 3 sezon "Geniş Aile" dizisinde ve son olarak 2012 yılında Ata Demirer'in "Berlin Kaplanı" filminde rol aldı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Avustralya Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title