Haberler

Yarım Ada Üzerinde Oluşturulan Lavanta Bahçesi Görüntülendi

Güncelleme:

Yozgat'ın Çekerek İlçesinde kurulan lavanta bahçesi dron ile havadan görüntülendi. Bahçe, ziyaretçilere görsel şölen sunuyor ve lavanta ürünlerinin elde edildiği bir alan haline geldi.

Yarım ada üzerinde oluşturulan lavanta bahçesi böyle görüntülendi

YOZGAT - Yozgat'ın Çekerek İlçesinde yarımada üzerine 250 dekarda kurulan lavanta bahçesi dron ile havadan görüntülendi.

Eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Fuat Oktay'ın önerdiği "yerelden kalkınma modeli" çerçevesinde 2019 yılında Orman Genel Müdürlüğünce Çekerek Barajındaki yarımadada oluşturulan lavanta bahçesi, mor ve yeşile bürünmesinin ardından ziyarete açıldı.

Salıncakların, fotoğraf çekim alanlarının bulunduğu lavanta bahçesi ziyaretçilerine görsel şölen sunuyor. Baraj manzaralı lavanta bahçesine gelenler hem stres atıyor hem de unutulmaz bir gün yaşıyor. Adeta açık hava stüdyosuna dönüşen lavanta bahçesi, düğün hazırlığı yapan gelin ve damatlar için de alternatif alan oluşturuyor.

Temmuz ayının son haftası başlayacak lavanta bahçesindeki hasat sonrasında lavanta yağı, parfüm, kolonya, sabun gibi ürünler elde edilen edilecek.

Lavanta bahçesini ziyaret için gelen Nisa Altınkeser, "Çekerek ilçesinde lavanta adasının oluşturulduğunu duyduk, hafta sonumuzu değerlendirmek için geldik. Çok güzel, eğlenceli bir yerdi. Şehir dışından da birçok misafir gelmiş, burayı çok beğendik" dedi.

Hafta sonu tatilini lavanta bahçesinde değerlendirmek için geldiklerini söyleyen Almila Soylu ise, "Buraya ilk defa geliyoruz, çok beğendik. Yozgat için önemli bir değer oldu. İnsanların hafta sonu gelip vakit geçirebileceği bir yer oldu. Çok beğendik, tekrardan gelmeyi düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Yozgat'tan lavanta bahçesini görmek için geldiklerini belirten Nazım Elmalı da, "Burada lavanta bahçesi olduğunu duyduk, bizim de çok hoşumuza gitti. Yozgat için büyük bir zenginlik. Yozgat'ta gidilecek, görülecek çok güzel bir yer, herkesin gelip görmesi gereken bir yer" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Çekerek Yozgat Bahçe Şölen Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title