Haberler

Yargıdaki Sorunları Diyalogla Aşalım

Ankara Barosu Başkanı Vedat Ahsen Coşar, Adli yılın başlaması nedeniyle yayınladığı mesajda yargıdaki sorunların diyalogla aşılması çağrısında bulundu.

Çoşar, mesajında, hukukun üstün ve egemen kılınması, yargının bağımsızlığının gerçekleştirilmesi, toplumda hukuka aidiyet bilincinin yerleştirilmesi ve geliştirilmesi temennisinde bulundu. Coşar, bunları gerçekleştirmek için yargıcıyla, savcısıyla ve avukatıyla birlikte hukukçuların üzerlerine düşen görevi yapması gerektiğini vurguladı.

Coşar, "Başta Cumhuriyet hükümeti ve Adalet Bakanlığı olmak üzere, yargının kurucu unsurları olan yargıçların, savcıların, avukatların ve Baroların daha çok çalışmaları, güçlerini birleştirmek, aralarındaki diyalogu, dayanışmayı ve yardımlaşmayı artırmak suretiyle yargının sorunlarının aşılmansa, hukukun üstün ve egemen kılınmasına katkı yapmaya devam etmeleri gerekir" dedi. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title