Haberler

Yanlış Diploma Notuna İnceleme

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, Oks'ye Giren Adaylardan 5'inin Diploma Notunun Yanlış Girildiğini, Bu Konuda İdari ve Hukuki İnceleme Başlatıldığını Söyledi.

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, OKS'ye giren adaylardan 5'inin diploma notunun yanlış girildiğini, bu konuda idari ve hukuki inceleme başlatıldığını söyledi.

Konya Öğretmenevi'nde yaptığı basın toplantısında OKS ile ÖSS sonuçlarını değerlendiren Şahin, “Konya'dan OKS'ye giren yaklaşık 22 bin aday var. Bu adayların bilgileri girilirken ne kadar dikkatli olsak da bazen istenmeyen hatalar olabiliyor. Her zaman bu tür sınavların çok önemli olduğunu ve hassas davranılması gerektiğini söylüyoruz. Okulları bu konuda hep uyardık. Yine de Konya'da OKS'ye giren adaylardan 5'inin diploma notunun yanlış girildiği belirlendi. Bu konuda idari ve hukuki inceleme başlatıldı. Ortada ihmal varsa bu ihmali yapan kişiler sonuçlarına katlanacak” dedi.

Konya'dan birçok öğrencinin ÖSS'de dereceler elde ettiği belirterek, il bazında ÖSS'de 5 yıldır ilk 10'un içinde yer aldıklarını belirten Şahin, “Bu yılki ÖSS ‘Sayısal’ puan türünde Konya 7'inci sırada yer aldı. Eşit Ağırlık ve Sözel Puan türünde ise 11'inci sırada yer aldık. Birinci ile aramızda sadece 1-2 puan oynuyor. Virgülden sonraki rakamlar sıralamayı çok değiştirebiliyor. 160 ve üzeri puan alan öğrencilere göre Konya yüzde 83.63 ile 5’inci sırada yer aldı.”

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title