Haberler

Yalova Ziraat Odası'ndan Vopak'a Tabutlu Eylem

-yalova'nın Çiftlikköy İlçesi Taşköprü Beldesi'ne kurulması planlanan Vopak Kimyasal Depolama Tesisi için Yalova Ziraat Odası Başkanlığı tarafından protesto yürüyüşü düzenlendi.

-yalova'nın Çiftlikköy İlçesi Taşköprü Beldesi'ne kurulması planlanan Vopak Kimyasal Depolama Tesisi için Yalova Ziraat Odası Başkanlığı tarafından protesto yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşte Vopak'ın kurulacağı arazi önüne tabut bırakıldı.

Yalova Ziraat Odası'nın düzenlediği protesto yürüyüşüne yaklaşık 100 kişi katıldı. Bazı siyasetçi, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çevre kuruluşu temsilcilerinin katıldığı yürüyüşte 'Vopak'a Hayır', 'Kanserle Boğuşmak İstemiyoruz' sloganları atıldı. Başını traktörlü çiftçilerin çektiği grup, Taşköprü beldesi girişinde toplandı ve Taşköprü Belediyesi'ne kadar yürüdü. Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli ile çevre illerden gelen ziraat odası temsilcileri belediye önüne siyah çelenk bıraktı. "Denizimizin kirlenmesini istemiyoruz", "Kanserli Yalova istemiyoruz", "Kimyasala inat, yaşasın hayat" yazılı pankartlar taşıyan grup daha sonra traktörler ve araçlarla Hollandalı Vopak tarafından kurulacak kimyasal tesisin bulunduğu arazinin önüne geldi. Kalabalık topluluk burada da firma önüne siyah tabut bıraktı. Grubun tabutu tesis içine sokmak istemesine ise güvenlik güçleri izin vermedi.

Yalova'NIN ORTASINA ATOM BOMBASI KONUYOR

İki sandalye üzerine bırakılan tabut önünde Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli açıklama yaptı. Başkan Beşli, hiçbir ülkede, eşsiz güzellikteki deniz kenarına böyle bir tesis kurulmadığını belirterek, "Yalova'nın kucağına atom bombası koyuluyor. Nakliyesi daha ucuzmuş, bunu geçsinler. Burada oluşacak bir kıvılcım 10 tane Aksa yapar. Yalova değil Marmara ortadan kalkar" şeklinde konuştu.

Başkan Beşli, açıklamasına şöyle devam etti; "Hazırlanan ÇED raporlarında verilecek zarar söyleniyor. ÇED raporlarında şunu söylemişler. 'Bizim kimyasalı boşaltmalar esnasında mutlaka kaçaklar olacaktır. Denizde balık cinsi yaşamayacaktır' diyor. Buralarda denize girilmez. Hemen yanı başında tatil siteleri var. Havaya da etkisi olacaktır diyor. Ne tarım olur ne de bir ot biter. Yazık değil mi, bu güzelim Yalova'yı niye mahvediyorsunuz. 3 kişi de olsak 5 kişi de olsak bunu sonuna kadar savunacağız. Ziraat odası olarak gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar gideceğiz. Bu işin sonu nereye giderse oraya gideceğiz. Peşini bırakmayacağız. "

Yalova Balıkçılar Kooperatifi'ne bağlı tekneler de pankartlarla eylemi destekledi.

SG (FK-SSA) - Yalova / Ciftlikkoy

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title