Haberler

Yalova: Çınarcık'ta Gergin Referandum

Yalova'nın Çınarcık İlçesi Sınırlarında Bulunan Koru Beldesi'ne Ait İlkiz Mevkii Korukent Bölgesi'nin Çınarcık'a Bağlanıp Bağlanmayacağını Belirleyecek Olan Halk Oylaması Gergin Başladı. Sabah Saatlerinde Başlayan Referandum Sırasında Ufak Çaplı Arbedenin Yaşandığı Öğrenildi.

Yalova'nın Çınarcık İlçesi sınırlarında bulunan Koru Beldesi'ne ait İlkiz Mevkii Korukent Bölgesi'nin Çınarcık'a bağlanıp bağlanmayacağını belirleyecek olan halk oylaması gergin başladı. Sabah saatlerinde başlayan referandum sırasında ufak çaplı arbedenin yaşandığı öğrenildi.

Korukent Bölgesi'nde seçim heyecanı yaşanıyor. Halkın talebiyle bölgenin Çınarcık'a bağlanıp bağlanmayacağını belirleyecek olan halk oylamasına sabah erken saatlerde başlandı. Korukent Bölgesi'nde kurulan sandıkların başına giden vatandaşlar, kaderlerini belirleyecek karar için oy kullandı. Toplam 300 oyun kullanılacağı seçimler bir hayli gergin başladı. Vatandaşların yapılan üst aramalarında, bazı kişilerin üzerinden kesici aletler çıktı. Bunun üzerine bölgeye, Çınarcık İlçe Jandarma Komutanlığı'na mensup askerler getirildi. Vatandaşların oy kullanılan bölümden uzaklaştırılmak istenmesi üzerine, askerler ve kalabalık arasında tartışma yaşandı. Olayların büyümesi ihtimaline karşı, Yalova Jandarma Alay Komutanlığı'na bağlı ekipler de bölgeye sevk edildi. Oy kullanma işlemi saat 17:00'de son bulacak ve kesin sonuçlar sayımın ardından açıklanacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title