Haberler

Yalçıntaş: "Cumhurbaşkanı Adaylarına İpotek Konulan Rejimin Adı Demokrasi Olamaz"

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, Cumhurbaşkanı'nın Halkın Ortaya Koyduğu İrade Doğrultusunda Seçilmesi Gerektiğini Belirterek, "Adaylara İpotek Konulan Bir Rejimin Adı Demokrasi Olmaz" Dedi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, cumhurbaşkanı'nın halkın ortaya koyduğu irade doğrultusunda seçilmesi gerektiğini belirterek, "Adaylara ipotek konulan bir rejimin adı demokrasi olmaz" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecini yazılı bir açıklama ile değerlendiren İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, ""Adaylara ipotek konulan bir rejimin adı demokrasi olmaz. Türkiye her anlamda tam anlamıyla demokrasiyi yaşamak ve yaşatmak istiyorsa, korkulardan uzak bir şekilde demokrasisini güçlendirme yolunda kararlı adımlarla hareket etmek zorundadır" görüşünü savundu.

Cumhurbaşkanı, 22 Temmuz seçimlerinde halkın ortaya koyduğu irade doğrultusunda seçilmelidir" diyen Yalçıntaş, gerek TBMM içinde, gerekse TBMM dışında Cumhurbaşkanı seçilme yeterliliğine sahip herkesin, hiçbir ön şart olmaksızın Cumhurbaşkanlığına aday olma hakkı bulunduğunu vurguladı.

11'inci Cumhurbaşkanının seçimi sürecinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle genel seçimlerin erkene alındığını anımsatan Yalçıntaş, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Demokrasilerde sıkıntı olduğunda gidilecek merci halktır. Halktan daha büyük karar merci yoktur. Halk, sıkıntıyı adil ve dosdoğru bir şekilde çözer. Milletin sandıkta ortaya koyduğu iradeyi, yorumlarla, tevillerle eğip bükmenin bir anlamı yoktur. Biz Türkiye olarak sandığa, Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle gittik. Burada da halk bir irade ortaya koydu. Şimdi bize düşen bu iradeye saygı göstermektir. Meclis'e düşen de, halkın kendisine verdiği yetkiyi, Meclis'in açılışında yaşadığımız tabloya uygun bir şekilde Meclis'te tecelli ettirmektir."

-TÜRKİYE İKİLEM İÇİNE SOKULMAMALI-

Türkiye'nin, 'meydanların dili farklı, Meclis'in dili farklı' ikileminin içine sokulmaması gerektiğini kaydeden Yalçıntaş, yenilenmiş meclisin Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinden başarıyla çıkacağına inandıklarını sözlerine ekledi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title