Haberler

Yabancılar Hangi Hisseleri Aldı?

Global Piyasalarda ABD Önderliğinde Yaşanan Finansal Çalkantı, İMKB'deki Yabancı Yatırımcıları da Etkiledi.

Global piyasalarda ABD önderliğinde yaşanan finansal çalkantı, İMKB'deki yabancı yatırımcıları da etkiledi.

Yılbaşından bu yana piyasada alıcı olan yabancılar ağustosta satışa geçti. Geçtiğimiz ay yabancı yatırımcılar borsada yaptıkları 6 milyar 126 milyon dolarlık alıma karşı, 6 milyar 331 milyon dolarlık satış gerçekleştirdi. Böylece yabancılar net 205 milyon dolarlık satış yapmış oldu.

HANGİ HİSSELERİ ALDILAR

Yabancıların satışları en fazla mali sektör hisselerini etkiledi. Ağustosta net bazda en büyük satış Garanti Bankası'nda gerçekleşirken, onu TSKB ve İş Bankası izledi. Garanti Bankası'nda toplam 14.7 milyon YTL'lik satış yapan yabancı yatırımcı, TSKB'de 14.6 milyon YTL, İş Bankası'nda 13.4 milyon YTL'lik satış gerçekleştirdi. Yabancı satışları Global Yatırım Holding'de 10.8 milyon YTL, Net Holding'de ise 9.2 milyon YTL olarak kaydedildi.

Ağustos ayındaki satış baskısına karşın yabancıların bazı hisselerdeki yoğun alımları dikkat çekti. Yapı Kredi Bankası'nda net yabancı alımı 10 milyon YTL'ye dayandı. Onu 5.54 milyon YTL'lik net alım ile Turkcell ve 4.9 milyon YTL ile Koç Holding izledi. Karsan Otomotiv, Ereğli Demir Çelik, Global Yatırım Holding (yeni), Tekstilbank ve Petrol Ofisi hisseleri de yabancıların yoğun alım yaptıkları diğer hisseleri oldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title